Milačić: Podržaćemo skraćenje mandata Skupštini, to je jedini način sprečavanja izdaje koja je u toku

Prava Crna Gora glasaće za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore jer je to jedini način da se spriječi prekrajanje izborne volje građana koje je u toku, u režiji kolega iz URE i SNP-a, saopštio je predsjednik te partije Marko Milačić.

“U trenutku kada je – od potpisivanja Memoranduma pa sve do danas – na sceni najgrublje gaženje 30. avgusta, jedini ustavan, zakont, pravedan i pošten izlaz iz ovog izdajničkog procesa koji je već izveo narod na ulice jeste vraćanje mandata građanima Crne Gore”, ocijenio je Milačić.

Prema njegovim riječima, glasanje o skraćenju mandata Skupštini biće “najbolji pokazatelj ko je ko u parlamentarnoj većini”.

“Oni koji u okvirima aktuelne parlamentarne većine budu glasali protiv skraćenja mandata jasno će staviti građanima do znanja da im je jedini cilj prekrajanje izborne volje mimo i protiv naroda”, dodao je Milačić.

Nema dileme da su prijevremeni izbori, kako je ocijenio Milačić,  “jedini pošten izlaz iz ove krize i moralna odgovornost prema građanima koji su proslavili pobjedu i prvu demokratsku smjenu režima”.

“Ovo je poslednja šansa kolegama iz zvanične parlamentarne većine kako URE i SNP-a, tako i drugih koji podržavaju politiku rušenja Vlade, da sačuvaju minimum moralne odgovornosti prema građanima i da putem izbora, a ne korupcije i izdaje dođu u poziciju da pregovaraju o parlamentarnoj većini, Vladi i drugim obavezama prema građanima”, istakao je Milačić.

Ukoliko ne bi došlo do ovog scenarija Milačić je najavio je sljedeće.

“Prava Crna Gora će posvećeno i beskompromisno biti sa narodom na ulicama i trgovima Crne Gore, bez ijednog trenutka odmora do samog kraja izdajničke nove većine koja se pakuje ovom narodu”, zaključio je Milačić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Osmani: Nadam se da će biti sankcija protiv Srbije...

Ambasador Hovenijer je, kako se navodi u saopštenju kabineta predsjednice Osmani, još jednom izrazio iskreno saučešće zbog...

Sjutra sunčano uz malu oblačnost, do 30 stepeni

Na jugu, sunčano uz povremeno malu do umjerenu oblačnost. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni....

Šole razgovarao sa Vučićem, pozvao na povratak dijalogu

"Sa Aleksandrom Vučićem razgovarao sam o značaju momentalne deeskalacije na sjeveru Kosova i izbjegavanju akcija koje mogu...

Manojlović: Željezara apsolutno spremna da počne sa proizvodnjom, postoji...

Čeka se, kako kaže saglasnost Vlade da EPCG uplati Željezari 6,5 miliona eura koje su neophodne za...

KFOR: Kosovska policija reagovala u skladu sa zakonskim ovlašćenjima

„Trupe Kfora su bile prisutne u tom području, pažljivo pratile situaciju i bile spremne da reaguju ako...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare