Milačić: Podržaćemo skraćenje mandata Skupštini, to je jedini način sprečavanja izdaje koja je u toku

Prava Crna Gora glasaće za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore jer je to jedini način da se spriječi prekrajanje izborne volje građana koje je u toku, u režiji kolega iz URE i SNP-a, saopštio je predsjednik te partije Marko Milačić.

“U trenutku kada je – od potpisivanja Memoranduma pa sve do danas – na sceni najgrublje gaženje 30. avgusta, jedini ustavan, zakont, pravedan i pošten izlaz iz ovog izdajničkog procesa koji je već izveo narod na ulice jeste vraćanje mandata građanima Crne Gore”, ocijenio je Milačić.

Prema njegovim riječima, glasanje o skraćenju mandata Skupštini biće “najbolji pokazatelj ko je ko u parlamentarnoj većini”.

“Oni koji u okvirima aktuelne parlamentarne većine budu glasali protiv skraćenja mandata jasno će staviti građanima do znanja da im je jedini cilj prekrajanje izborne volje mimo i protiv naroda”, dodao je Milačić.

Nema dileme da su prijevremeni izbori, kako je ocijenio Milačić,  “jedini pošten izlaz iz ove krize i moralna odgovornost prema građanima koji su proslavili pobjedu i prvu demokratsku smjenu režima”.

“Ovo je poslednja šansa kolegama iz zvanične parlamentarne većine kako URE i SNP-a, tako i drugih koji podržavaju politiku rušenja Vlade, da sačuvaju minimum moralne odgovornosti prema građanima i da putem izbora, a ne korupcije i izdaje dođu u poziciju da pregovaraju o parlamentarnoj većini, Vladi i drugim obavezama prema građanima”, istakao je Milačić.

Ukoliko ne bi došlo do ovog scenarija Milačić je najavio je sljedeće.

“Prava Crna Gora će posvećeno i beskompromisno biti sa narodom na ulicama i trgovima Crne Gore, bez ijednog trenutka odmora do samog kraja izdajničke nove većine koja se pakuje ovom narodu”, zaključio je Milačić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zbog snažnog tajfuna evakuacije na Filipinima

Tajfun "Noru" donosi vjetar brzine i do 240 kilometara na sat, a pogodio je ostrva Polilo i...

Vuković-Sekulović: “Skupština građana” veliko dostignuće i uspjeh za parlament...

Otvarajući forum u ime Skupštine Crne Gore, zamjenica generalnog sekretara Skupštine Milena Vuković-Sekulović istakla je da je...

Na Sinjajevini sakupljeno 200 kesa smeća

Sa više kritičnih lokacija gdje se smeće godinama nekontrolisano odlagalo, sakupili su, kako navode u saopštenju, više...

Mihailo: Crna Gora je napadnuta spolja i iznutra, crkvena...

Iz Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) uputili su apel za potpisivanje peticije kojom, kako su kazali, građani Crne...

Korona presjek: Još 122 slučaja koronavirusa, bez preminulih

U istom periodu nije zabilježen nijedan smrtni ishod od posljedica Kovida-19. Oporavile su se...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare