Milatović: Da bismo sačuvali obrazovni sistem, ova Vlada mora da ode

To je klasična refleksija banalne, ali opasne indoktrinacije, koja se sprovodi na svim nivoima u crnogorskom društvu, kazala je Sonja Milatović, predsjednica Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Učestale zloupotrebe djece i omladine u obrazovnim ustanovama samo su očekivana posljedica niza nakaradnih poteza Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, koje njegovo čelništvo povlači već skoro godinu dana. To je klasična refleksija banalne, ali opasne indoktrinacije, koja se sprovodi na svim nivoima u crnogorskom društvu, kazala je Sonja Milatović, predsjednica Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Ona smatra da su nesagledive posljedice takvog činjenja ove vlasti, a posebno u resorima prosvjete i kulture, iz kojih je Vesna Bratić otjerala sve one koji su se protivili nacionalističkoj zloupotrebi ovih oblasti.

“Uzgred, oni koji ćute na sve to – jednako su odgovorni kao i oni koji na najgori način, koristeći i djecu, urušavaju i nagovještaje građanskog društva u Crnoj Gori”, kaže Milatoović.

Ona izražava nadu da su učestale scene pokušaja indoktrinacije dovoljna opomena svima da od “besprizorne propagande, nacionalizma i težnje da u potpunosti bude urušena sekularna država nijesu pošteđeni ni maloljetnici, a što konačno daje i jasan odgovor zbog čega su ljetos hitno i nezakonito smijenjene stotine direktora iz crnogorskih škola”.

“Ovo je još jedan razlog u nizu postojećih zbog čega ova Vlada mora što hitnije da ode, jer svaki novi dan sa njom je novi dan propasti Crne Gore”, zaključuje Milatović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Dukaj sa Eskobarom u Stejt Dipartmentu: Jačanje sistema sajber...

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sastao se danas, u Stejt Dipartmentu, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za...

Popović: Abortus BIRN-a

BIRN je, konačno, odlučio da novinarka Kaćuša Krsmanović i građanska aktivistkinja Tijana Lopičić više nijesu baš neke...

Milionska prevara – Beransko “Agropolimlje” pod lupom tužilaštva

"Šta je sa drugim preduzećima koja su nastala iz ovog jednog, velikog preduzeća, ne znam”, rekao je...

Bilčik: CG u dubokoj ustavnoj krizi, potrebni vanredni izbori

"To nije istinska politička vlada. Crna Gora trenutno nema političku vladu i mora da je ima. Zemlja...

Direktor FBI: Kineska vlada kontroliše TikTok, to bi trebalo...

Vrej y je rekao da je FBI zabrinut da su Kinezi imali mogućnost da kontrolišu algoritam preporuka...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare