Izvor:Adria TV

Milatović: Krivokapiću su vrata otvorena kao i Injac, Stijoviću, Borovinić Bojović

Bivši ministar ekonomije Jakov Milatović kazao je da su vrata novoformiranog Pokreta 'Evropa sad' otvorena za bivšeg premijera Zdravka Krivokapića, te da bi u tom timu volio da vidi i bivše ministre Oliveru Injac, Aleksandra Stijovića i Jelenu Borovinić-Bojović.

Na pitanje da li će se Krivokapić pridružiti Pokretu, Milatović je kazao da je to pitanje za bivšeg premijera.

“Profesor je čovjek koji je sigurno adresa za to pitanje. Mi sa njim imamo izvanrednu saradnju i u stalnoj smo komunikmaciji s njim. Posmatram ga kao čovjeka koji je dao ogroman doprinos demokratskom razvoju Crne Gore. On je više puta javno rekao da on ne želi više da se bavi politikom i to je dokazao time što se vratio profesuri. Time je pokazao da želi da vidi drugu dozu političke etike na našoj sceni”, rekao je Milatović za Adria TV.

On je istakao da su on i bivši ministar finansija Milojko Spajić do posljednjeg trenutka prethodne Vlade bili uz Krivokapića.

“Prirodno je da profesor podržava ovu priču koju je najvidljivije nosio i da podržava da je mi nastavimo. On uvijek ima otvorena vrata u tom smislu. Vidjećemo i na organima kakva je situacija. Mislim da se naša viđenja politike u najvećoj mjeri poklapaju”, naglasio je Milatović.

Na pitanje da li će Krivokapić formirati svoju partiju, Milatović je odgovorio da sumnja, ali napominje da je i to pitanje za njega.

“On je govorio da, ukoliko bi se partijski profilisao, da bi to bila Demohrišćanska partija. Ne znam da li će se ta partija formalizovati, to su pitanja za njega. Smatra da je on neće formirati. Njegovo vraćanje na UCG je dokaz svega toga”, naveo je Milatović.

On nije želio da odgovori da li će u Pokretu biti bivša ministarka odbrane Olivera Injac, navodeći da će sve biti puno jasnije krajem avgusta, ili početkom septembra kada bude prvi kongres “Evropa sad”.

“Sa njom smo u jako dobrim odnosima, imamo dobru saradnju. Volio bih da ona bude dio te priče, kao i bivši ministri Aleksandar Stijović i Jelena Borovinić Bojović”, poručio je Milatović.

Milatović je kazao da je rano govoriti ko će biti nosilac liste Pokreta “Evropa sad” za lokalne izbore u Podgorice, ali ukoliko njemu pripadne ta uloga, kaže da je spreman da je iznese.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare