Milatović: Od šovinističkih objava do kolumne u režimskom mediju

Nekadašnji tvorac šovinističkih naloga na društvenim mrežama Vuk Bačanović regrutovan je na poziciju kolumniste ''Vijesti'', sa koje se ovih dana intenzivno pokušava sprovesti zaštita lika i djela izgubljenog premijera Zdravka Krivokapića, saopštila je danas članica Glavnog odbora DPS Sonja Milatović.

Kako je istakla, za Bačanovića SPC bliski portali navode da je, prije nego što je debitovao u “Vijestima“, živio u Eparhijskom domu SPC u Mostaru i da mu je zaštitnik bio vladika Grigorije.

“Ovaj samoproklamovani istoričar, novinar, teolog zbog svojih nakaradnih stavova o sjećanju na genocid u Srebrenici protjeran je iz sarajevskih medija. Naime, (ne)ugledna nova kolumnistička zvijezda Vijesti svojevremeno je objavio post na svom FB, sljedećeg sadržaja: Kako vas mrzim sarajevski go*nari, koliko ste go*ana s*ali, a sad… pa možete cijelo Sarajevo ispresijecati sa ovim grobničastim mapama RS-a, postigli ste samo da propustite sve vozove i da je RS danas multietničkija nego Sarajevo ikada u svojoj istoriji. U srcu mom samo je jedan dom”, navela je Milatović.

Dodala je da je nakon tog incidenta Bačanović otpušten sa sarajevske FRV, zbog kršenja etičkog kodeksa.

“Očekujući da će poslije ovakvih stavova na lovorikama biti dočekan u Beogradu, Bačanović se zaputio u srpsku prijestonicu, ali i tamo se razočarao. Onda ga je, kako piše Srpskoj crkvi bliski portal, Vladika Grigorije udomio i pomogao mu da se zaposli u mostarskom ogranku srpskog kulturnog društva “Prosvjete“. Otuda, i Bačanovićevo oduševljenje prema litijaškom pokretu, koje je pokazivao na društvenim mrežama”, naglasila je Milatović.

Prema njenim riječima, imajući u vidu živopisnu biografiju Bačanovića, svako razuman bi se upitao: “Vijesti, gdje ste ga našli“.

“Ali, očigledno nije bilo lako pronaći osobu koja će pristati da pod zdravim razumom, i sopstvenim imenom i prezimenom, poveže Demokratsku partiju socijalista sa Leposavićem, i izvede suludu teoriju kako je cilj ove partije da Leposavića proizvede za novog vođu velikosrpskih nacionalista, a valjda sve po Vučićevom nalogu”, dodala je članica Glavnog odbora DPS.

Kako je istakla, ta nova vedeta Vijesti, impresivne biografije, nije propustila da citira Karadžićevog ministra Mandića, koji, otkad je zbog kriminala izručen Bosni i Hercegovini, svako malo prosipa izmišljenu priču o Đukanoviću i gorivu za tenkove.

“S obzirom na najnoviju blamažu, svim bačanovićima, ivanovićima i koloni kolumnista upregnutih da odbrane neodbranjivo i da u istu ravan stave one koji poriču genocid i one koji su sve učinili da osude najgori zločin poslije Drugog svjetskog rata, poručujemo da im se svaki novi pokušaj nekako vrati kao bumerang. Jedno je profesionalno novinarstvo, koje kao partija podržavamo, a drugo loše spinovanje u izvedbi kompromitovanih autora, čiji je najbolji primjer najnoviji uradak “proslavljenog“ Bačanovića”, zaključila je Milatović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare