Milatović: Zajedno se borimo za društvo koje će pokazati zrelost kroz međusobno prihvatanje i podršku

Danas, dvadeset prvog marta, kad svijet obilježava Dan osoba sa Daunovim sindromom, ali i svakog drugog datuma, obavezni smo da se borimo za društvo koje će se temeljiti na ravnopravnosti i toleranciji, saopštila je predsjednica Savjeta mladih DPS Crne Gore, Sonja Milatović.

“Dužnost je svakog pojedinca, ali i organizacije, da se kroz svoje djelovanje zalaže za jednake šanse za sve, shodno čemu moramo kreirati takvu društvenu atmosferu u čijim okvirima će svako biti prihvaćen”, kazala je Milatović.

Kako je saopštila, u ime Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore pozivam sve članove društvene zajednice da podijelimo odgovornost i zajedničkim zalaganjem obezbijedimo, i kroz cijeli sistem, počev od škole, neophodnu podršku djeci sa Daunovim sindromom i njihovim roditeljima kako bi oni razvijali svoje talente i potencijale i, u krajnjem, ovo društvo činili plemenitijim, humanijim, kreativnijim.

“Zajedno gradimo društvo koje će kroz inkluziju pokazati zrelost manifestovanu kroz međusobno prihvatanje i podršku u procesu koji nas vodi do zajedničkog napretka”, zaključila je Milatović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Dukaj sa Eskobarom u Stejt Dipartmentu: Jačanje sistema sajber...

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sastao se danas, u Stejt Dipartmentu, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za...

Popović: Abortus BIRN-a

BIRN je, konačno, odlučio da novinarka Kaćuša Krsmanović i građanska aktivistkinja Tijana Lopičić više nijesu baš neke...

Milionska prevara – Beransko “Agropolimlje” pod lupom tužilaštva

"Šta je sa drugim preduzećima koja su nastala iz ovog jednog, velikog preduzeća, ne znam”, rekao je...

Bilčik: CG u dubokoj ustavnoj krizi, potrebni vanredni izbori

"To nije istinska politička vlada. Crna Gora trenutno nema političku vladu i mora da je ima. Zemlja...

Direktor FBI: Kineska vlada kontroliše TikTok, to bi trebalo...

Vrej y je rekao da je FBI zabrinut da su Kinezi imali mogućnost da kontrolišu algoritam preporuka...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare