test

“Mistični Balkan” dovodi turiste iz SAD u Crnu Goru i na ZB

Standard

25/04/2024

13:41

Dolazak turista iz SAD na Zapadni Balkan biće poseban cilj projekta „Jačanje transatlantske saradnje u oblasti turizma između zemalja Zapadnog Balkana i SAD” koji realizuju privredne komore regiona uz podršku ambasada Sjedinjenih Država, saopšteno je iz Kabineta premijera Milojka Spajića.

Navodi se da se Spajić tokom radnog ručka upoznao sa planovima projekta koji se promoviše pod sloganom „Mistični Balkan” i trebalo bi da bude potvrda dobre regionalne saradnje. 

“Tokom razgovora je konstatovano da bi dolazak američkih turista bio pravi znak da je region bezbjedan i da nudi mnogo toga zanimljivog, a bio bi i prava poruka kompanijama iz SAD da bi trebalo da dodatno investiraju u Zapadni Balkan. 

Naglašeno je i da bi saradnja u turizmu mogla da ima veliki multiplikacioni efekat na brojne druge privredne sektore i da je projekat velika šansa za region”, navodi se u saopštenju. 

Najavljeno je da će narednog mjeseca u Vašingtonu tokom Transatlantskog ekonomskog foruma Jugoistočne Evrope, biti potpisan Memorandum o saradnji između inicijatora projekta.

“Glavni događaj planiran je za oktobar, kada će se održati konferencija kojoj će prisustvovati i veliki američki turoperatori.

Zaključeno je da je za uspjeh projekta neophodno i osigurati više boljih avio konekcija od Sjedinjenih Država do zemalja Zapadnog Balkana.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ambasade SAD, predvođeni zamjenicom ambasadorke Nikol Otala, kao i čelnici komora Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije…”, piše u saopštenju. 

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)