Montenegro International podnio krivičnu prijavu protiv Zdravka Kosanovića

NVO Montenegro International podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Zdravka Kosanovića, rođenog 17.05.1978. zbog nezakonitog miješanja u izborni proces u Nikšiću, saopšteno je iz MI.

“Kosanović koji važi za bliskog saradnika Miodraga Dake Davidovića, prema navodima International Police Organization službenik je Uprave policije Srbije koji je duboko umiješan u poslove i izborni proces u Crnoj Gori, o čemu svjedoče navodi iz medija i dostupne fotografije na internetu”, navode u saopštenju.

Kosanović je na dan izbora 2016. godine,navode iz NVO, kada se desio pokušaj državnog udara, priveden na informativni razgovor od strane granične policije na podgoričkom aerodromu.

Prema navodima Dnevnih novina, Kosanović je u evidencijama bezbjednosnih službi regiona, tretiran za bezbjednosno-interesantnu osobu sa aspekta trgovine oružjem, iako zvanično nije odgovarao za to krivično djelo.

“Kako navodi ovaj list, on je tada bio pod posebnom obradom policije i Specijalnog tužilaštva u vrijeme kada je Davidović upravljao nikšićkom Željezarom. Sumnjalo se da kroz sekundarni otpad željeza, Kosanović i njegov partner D.K. umjesto otpadnog željeza, u fabriku unosio šut, granje, iskidane gume i drugi otpad, kako bi dobili na tonaži i tako izvlačili novac iz Željezare”, dodaju u saopštenju.

Iz MI navode, da na društvenim mrežama se nalaze slike kontroverznog službenika Uprave policije Srbije sa Dritanom Abazovićem i Zdravkom Krivokapićem, a prema pisanju portala Borba, u srijedu veče je došlo do sukoba između Kosanovića i Davidovića nakon što je Kosanović pružio otvorenu i nedvosmislenu podršku predsjedniku Srbije vezano za njegove optužbe na račun Dake Davidovića. Navodno je ovaj sukob zataškan, međutim srpski mediji su juče pisali o navodnom fizičkom obračunu u izbornom štabu Davidovićevog Narodnog pokreta čiji je vinovnik bio upravo Kosanović.

Ovo je još jedna u nizu krivičnih prijava koje je NVO Montenegro International dostavila specijalnom državnom tužilaštvu povodom izbornog procesa u Nikšiću, pri čemu će iste biti proslijeđene i međunarodnoj javnosti.

“Ako je Kosanović službenik Uprave policije Srbije, kako se navodi na sajtu IPO, i ako je istovremeno bezbjednosno-interesantna osoba koja je, prema pisanju medija, već duže godina bila predmet obrade i policije i Specijalnog državnog tužilaštva, postavlja se osnovno pitanje ko je od državnih organa zakazao kada takva osoba direktno utiče na izborni proces u Crnoj Gori i druži se sa političarima koji su preuzeli najviše funkcije u bezbjedonosnom sektoru i izvršnoj vlasti Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare