MPNKS: Bratić govorila jezikom slobode, nije joj na kraj pameti bilo da vrijeđa bilo koju manjinu

Na večerašnjem protestu Ministarka Bratić je bila u društvu jednog predstavnika nacionalnih manjina i ni na kraj pameti joj nije bilo da vrijedja bilo koju manjinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta nakon oštrih reakcija na izjavu Bratić u kojoj je govorila na podrugljiv način o nacionalnim manjinama.

Kako su kazali iz MPNKS, DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre i mržnju.

“Na kojoj su 30 godina vladali i uništavali kako prosvjetu, nauku, kulturu i sport , tako i pljačkali cijelo društvo i zemlju, žao mi je gospodo ali nećemo učestvovati u vašim podlim i providnim igrama. Gdje ste bili poštovani predstavnici medija, NVO sektora, predszavnici opozicije kada je Ministarka Bratić fizički napadnuta? Je li to bio napad na srpski narod? Gdje ste bili kada je na društvenim mrežama osvanula najogavnija karikatura Ministarke Bratić? Da li je to bio napad na srpski narod? Gdje se kada svakoga dana predstavnici opozionih partija u parlementu nazivaju Ministarku Bratić najgorim mogućim imenima? Je li to napad na srpski narod?”, navode iz MPNKS.

Dodaju da je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta u svom obraćanju na večerašnjem protestu pitala vrhušku SNP-a, da li oni zaista smatraju da će zajedno sa Draginjom Vuksanović Stanković, Damirom Šehovićem,Ervinom Ibrahimovićem, Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem potpisati temeljni ugovor?

“Svi nabrojani su političari koji su glasali za zakon o slobodi vjeroispovjesti i sa njima planirate da potpišete temeljni ugovor? Citiraćemo vam i poslanicu Draginju Vuksanović Stanković koja je u jednom skupštinskom izlaganju rekla: “A što se tiče manastira Cetinjskog, i svih ostalih, mi ćemo ih vratiti Crnoj Gori, jer će se donijeti novi zakon o slobodi vjeroispovjesti, jer ovaj koji je u službi zvanične Srbije, SIGURNO VAŽITI VIŠE NEĆE!!“ Je li ovo društvo sa kojima planirate da potpišete temeljni ugovor??? Ministarka Bratić je večeras željela da bude sa narodom, jer je i tokom litija sa istim ovim ljudima bila na ulici. I večeras je to učinila opet jer pojedini predstanici vladajućih partija spremaju povratak DPS-SDP-SD koalacije na mala vrata.Nije bila tu da brani ni svoju ni bilo čiju drugu fotelju. I večeras i svakog narednog dana biće uz svoj narod i neće dozvoliti povratak onih koji su u prethodnom skupštinskom sazivu glasali za otimanje svetinja od Srpske Pravoslavne Crkve”, navode u saopštenju.

Iz resora Vesne Bratić kažu da još jednom pozivaju Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića da ne uvlače zemlju opet u vrtlog podjela i mržnje.

“I da ne idu sa onima koji su do juče najavljivali „traktore“ za srpski narod, spremali otimanje svetinja srpske pravoslavne crkve. Prethodnih dana smo svedoci da su mnoge maske pale, svi smo pokazali svoja lica, svi smo pokazali političku hrabrost ili politički kukavičluk, neko je pakazao grabežljivo lice vrane a neko hrabrost i dobrotu Božijeg jagnjeta. Skrivajući se iza pojedinih naroda u Crnoj Gorui pojedinci pokušavaju sakriti svoj politički kukavičluk. I kao što reče Marko Miljanov objašnjavajući odnose Kuča i Arbanaških plemena: “U mom se plemenu govori naški i arbanaški. Oni su oba moji. Osim toga, između mojega plemena i sjevernih arbanaških, nema granice. I ja i moji plemenici idemo slobodno kod njih i oni dolaze kod nas. Kada pođemo tamo, ja zborim arbanaški, a oni naški. Kad oni dođu kod nas, ja govorim arbanaški, a oni naški”, poručuju iz MPNKS.

Oni su kazali da večeras Bratić nije govorila samo srpskim, crnogorskim, bosanskim, hrvatskim jezikom, već da je govorila jezikom slobode.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U SAD-u otkriven veliki narko-tunel iz Meksika

Tajni prolaz od Tihuane do San Dijega sadrži šine, ventilacione sisteme, struju i potporne zidove, tvrde zvaničnici.

(Video)Kad Draginja zaigra šotu

Pored radnih susreta sa iseljenicima bilo je vremena i za veselje i druženje uz muziku, pa je...

KOPOLA SNIMA SVOJ NAJVEĆI FILM IKADA: Želim da “Megalopolis”...

Kultni reditelj Frensis Ford Kopola koji je konačno ove godine dobio svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih sprema...

Vlada u duginim bojama povodom Međunarodnog dana borbe protiv...

“Povodom 17. maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, zgrada Vlade Crne Gore osvijetljena...

DANU: Krajnji je trenutak da narod Crne Gore prepozna...

Stav Predsjedništva DANU prenosimo integralno: Hoćemo li se i dalje praviti da ne vidimo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare