Izvor:RTNK

Mugoša: Važniji profil ličnosti, nego ime predsjedničkog kandidata

Socijaldemokrate se zalažu za ''pokušaj'' dogovora oko zajedničkog predsjedničkog kandidata, sa partijama opozicije, kazao je Boris Mugoša, potpredsjednik SD-a i poslanik u Skupštini Crne Gore, u emisji Kontak RTV Nikšić.

Smatra da je manje važno da li će kandidit biti stranački ili vanpartijski već kakav je njegov profil, ukoliko žele zajedničkog predstavnika. Dodaje da nije korektno potencijalo licitiranje sa imenima kandidata ukoliko nijesu proizviod razgovora političkih subjekata.

“Zašto kažem pokušaj? Zato što prvo moramo početi da razgovaramo da bi se dogovorili, ali nijesmo još formalno počeli. Trebali smo mnogo ranije da krenemo u razgovore oko predsjedničkog kandidata, čak i prije nego što je predsjednica Skupštine zakazala izbore za 19.mart. Mislim da prvo treba da pronađemo profil kandidata koji bi trebalo da oslikava modernu, progresivnu Crnu Goru, građanskog karaktera, multietničkog, sekularnog, antifašističkog. Crnu Goru kredibilnu članicu NATO-a i prvu narednu članicu EU. Koji će dati doprinos da Crna Gora bude socijalno pravednija i ekonomski razvijenija zemlja. Znači veoma je važan profil kandidata. Uvijek ističemo da u procesu razgovora, nema ni veliki ni malih subjekata niti važnih ili manje važnih. Treba da smo svi svjesni odgovornosti trenutka,, kazao je Mugoša.

Mugoša smtara da je u pitanju ,,vrijednosna prekretnica,, da li hoćemo Crnu Goru da ide napriejd ili da kaska i stagnira i bavi se temama zbog kojih smo nažalost tu gdje jesmo. Logićno bi bilo da smo blizu EU, a čini se da smo dalji nego ikada, ističe Mugoša.

“Specifična je situacija. Vidimo i na drugoj strani, iako ne volim da govorim o stranama u Crnoj Gori, jer ne postoje dvije već jedna zajednička Crna Gora. Ali na tom nekom spektru političkog razmišljanja vidimo da postoje mimoilaženja u mišljenju, odnosno različita oko predsjedničkog kandidata kod njih. Taktiziranje sa imenima da se ne izlazi dok neko drugi proglasi svog kandidata. A vrijeme prolazi. Postavlja se pitanje da li će biti dovoljno vremena za adekvatnu izbornu kampanju za predsjedničke izbore”, zaključio je Mugoša.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Naredne sedmice početak kampanje Poreski karavan

Tribine će se organizovati po određenom rasporedu i to za obveznike iz Bara i Ulcinja u utorak...

Hrvatska: Eksplozija u blizini tržnog centra u Rijeci, pronađene...

Neposredno prije pomenutog događaja, oko ponoći, policijski službenici Primorsko-goranske policijske uprave zatekli su ispred tržnog centra na...

Tmušić: Jedino na temeljima istinske socijaldemokratije možemo sačuvati svaki...

Kako je saopšteno iz SDP-a, Tmušić je na predstojećim izborima 11. juna pružio podršku listi “SDP –...

Saobraćajna nezgoda u Nikšiću, jedna osoba teško povrijeđena

Osoba sa težim tjelesnim povredama, tačnije sa serijskim lomom rebra i lomom karlične kosti upućena je u...

Obale Lima u Beranama prekrivene smećem

Na snimcima i fotografijama se jasno vidi, da su građani Berana i pored akcija čišćenja obala Lima...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare