Muratović: Nadležne institucije da rade svoj posao i reaguju na poplavu govora mržnje i mizoginije

Mizoginija, seksizam, govor mržnje usmjeren prema djeci, prijetnje i montaže u cilju targetiranja opozicionih aktivista za sada u potpunosti nailaze na skrštene ruke onih koji su nadležni i koji bi – da je ovaj sistem iole sposoban – vinovnike i njihove nalogodavce već pronašli i sankcionisali.

 Jučerašnji napadi na porodicu Martinović samo su kontinuitet nečega čemu su dugo izloženi neistomišljenici vlasti od strane onih koji su na internetu zaduženi za jezive kampanje, saopštio je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Boris Muratović. 

“Podsjetićemo da konstantnu metu predstavljaju brojni drugi crnogorski aktivisti, pa i neke od članica Demokratske partije socijalista, poput Aleksandre VukovićNine PerunovićAmine BrahićDrite Llolla, ali i funkcionerki drugih građanskih stranaka, među kojima su najočitiji primjeri mržnje prema Draginji Vuksanović – Stanković“, poručio je Muratović.

Sve to, nažalost, kako navodi Muratović, protiče bez reakcije nadležnih iz izvršne i sudske vlasti, iako, kako kaže,  “ovakva targetiranja i konstantno emitovanje mržnje mogu imati izuzetno negativne posljedice po čitavo društvo”.

“Demokratska partija socijalista poziva institucije da prestanu sjedjeti skrštenih ruku, da se manu ispraznih saopštenja i da počnu da rade svoj posao – jer ćemo u suprotnom dobiti situaciju u kojoj će razni plaćenici vlasti sve direktnije i represivnije uticati na slobodu govora. Opozicione pristalice, pritom, ohrabrujemo da nastave sa aktivizmom, svjesni u kojoj mjeri oni doprinose tome da se u poplavi populizma čuje – istina. A istinu niko ne može zabraniti, na koliko god besprizorne načine to pokušali da učine”, zaključio je Muratović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović učestvuje na okruglom stolu Economist-a u Atini

Premijer Abazović će biti jedan od govornika na panelu 'Jugoistočna Evropa: Može li...

SPAŠAVANJE FRANCUSKE JEDRILICE JUŽNO OD BARA!

Operateri Svetozar Bukelić i Milorad Krgović su uspostavili kontakt i sa iscrpljenim i...

Abazović odgovorio Mitropolitu CPC: Vlada i CPC da potpišu...

Pismo premijera prenosimo integralno. "Obavještavam Vas da smo primili Vaše pismo namjere upućeno 27....

Ukrajina: Pad Luganska je zadnja pobjeda Rusa, idemo u...

Kuleba je rekao da trenutno ne vidi nikakvu mogućnost da NATO promijeni svoju politiku u pogledu članstva...

STANDARD ISTRAŽUJE: Cijene izvora za grijanje probile crvenu liniju...

Činjenica da zavisimo od ljetnje i zimske turističke sezone...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare