test

Murić: Šta nam radi taj Zapad

Standard

19/05/2023

10:37

Dok čekamo da se partije prekomponuju i da se izda naredba za početak predizborne kampanje i omasovljavanje političkih dezinformacija, one druge, vrijednosne, nalazimo na svakom koraku, naveo je glavni i odgovorni urednik portala Raskrinkavanje.me Darvin Murić.

Prema njegovim riječima, anti-zapadni narativ u regionu umotava se u različita pakovanja – od navodne cenzure, preko neistina o Papi, pa do sveprisutnih laži o LGBTIQ populaciji i čuvenog „je l’ to ta Evropa“.

“Tako različiti zaljubljenici u Moskvu i zveket oružja na društvenim mrežama plasiraju tvrdnje kako je vojna parada u Rusiji prava, muška, vojnička – dok u EU na vojnoj paradi, na kamionu, vojska pleše i nosi zastave duginih boja.Nakon „je l’ to ta Evropa“ obično ide i „eto, to ti je Amerika“. A sve ispraćeno fotografijama djece sa, daleko bilo, sotonskim rogovima. Napravljenim kroz vještačku inteligenciju, ali nema veze, sotona je sotona, jel’”, navodi Murić.

Kako dodaje, logično je da poslije ovoga dođe na red i „zla Britanija“, i tamo se svašta radi.

“Tako ste mogli pročitati po mrežama i medijima da su dječaka izbacili iz škole jer je nosio majicu na kojoj piše „postoje samo dva pola“. Dobro, ova momčina nije izbačena iz škole, suspendovana je, a škola zabranjuje sve natpise koji mogu ugroziti bilo koga, ali nema veze, kad ovo rade svojoj djeci šta bi našoj tek?Opet su sahranili i velikog dušmanina Soroša. Po ko zna koji put. Morao je pod stare dane da tvitne da je živ.

A Irska bi svojim građanima da zabrani sve što ovakvi otkrivači zavjera i otvarači očiju žele da objave? Pa ne baš jer će se u Irskoj zakonom kriminalizovati svaka namjerna ili nepromišljena komunikacija ili ponašanje koji mogu podsticati nasilje ili mržnju prema zaštićenim grupama, uključujući i takve objave na internetu, ali šta je to nego zabrana svega što nijesu mejnstrim zapadni mediji koji nas truju”, dodaje Murić.

Prema njegovim riječima, ovakvih „istina“ o Zapadu i njegovim vrijednostima redakcija Raskrinkavanja prikupi na desetine svakog mjeseca, a ovo su najzanimljivije iz prve polovine maja.

“Nakon što pročitamo sve ovo o „zlom i devijantnom Zapadu“, najčešće nam se otme uzdah i – „šta nam rade”, zaključuje Murić.

Izvor (naslovna fotografija):

foto CDT

Ostavite komentar

Komentari (0)