MVP: Šofranac Ljubojević karijerni diplomata sa značajnim iskustvom i znanjem

Ministarstvo vanjskih poslova predstavilo je novu ambasadorku Crne Gore u Italiji Milenu Šofranac Ljubojević, za koju su rekli da je karijerni diplomata sa značajnim iskustvom i znanjem.

Šofranac Ljubojević je, kako je precizirano, profesionalni angažman u Ministarstvu vanjskih poslova počela 2010. godine.

”Diplomu magistra političkih nauka stekla je u Rimu, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta „La Sapienza“, jednom od najvećih i najuglednijih na evropskom kontinentu”, istaknuto je u saopštenju.

Šofranac Ljubojević je, dodaju, od 2019. bila na poziciji direktorice Direkcije za OEBS i Savjet Evrope u Generalnom direktoratu za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova. 

”Višegodišnje profesionalno iskustvo u inostranstvu stekla je kao II sekretar u Ambasadi Crne Gore u Kraljevini Belgiji od 2015 do 2019. godine, odakle Crna Gora na nerezidentnom nivou pokriva Kraljevinu Holandiju i Veliko Vojvodstvo Luksemburg, što podrazumijeva bilateralnu, političku i konzularnu saradnju sa tri zemlje Beneluksa, kao i intenzivne kontakte sa udruženjima iseljenika Crne Gore”, naveli su iz MVP.

Radila je i kao II sekretar u Direkciji za NATO u Generalnom direktoratu za NATO i politiku odbrane od 2011. do 2015, u tadašnjem Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija i bila je član Nacionalne pregovaračke grupe za proces pristupanja Evropskoj uniji, odnosno sekretar radne grupe za poglavlje 31 – Zajednička vanjska i bezbjednosna politika Evropske unije.

”Profesionalnu karijeru je počela u Generalnom direktoratu za konzularne poslove i dijasporu 2010, a prethodno je, nakon završenih studija sa odličnim znanjem italijanskog jezika volontirala dvije godine u Ambasadi Crne Gore u Rimu, gdje je stekla prva znanja iz poslova u nadležnosti diplomatsko-konzularnog predstavništva”, naglasili su iz MVP.

Buduća ambasadorka Šofranac Ljubojević, kako je navedeno, ima položen diplomatsko-konzularni ispit, kao i savjetnički (viši) diplomatsko-konzularni ispit, a osim italijanskog, govori engleski i francuski jezik. Tokom profesionalne karijere, usavršavala se u Sjedinjenim Američkim Državama i Njemačkoj na prestižnim obrazovnim institucijama.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Milena
Milena
14/10/2021•21:24 21:24

Salite li se?!? 2 puta drugi sekretar je “znacajno iskustvo”?!? Drugi sekretar je i ministar pa moze i ova…I, neka je kosu napravila da lici na Vlahovicku, frojd je cudo….