test

Nenezić: Zbog Abazovića i njegove vlasti Crna Gora nakon 63 godine prvi put nema liniju ka Italiji

Standard

07/10/2023

08:46

Predsjednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenezić poručio je odlazećem premijeru Dritanu Abazoviću kako je to što Crna Gora više nema brodsku liniju sa Crnom Gorom njegova, te odgovornost njegove Vlade i onih koje je postavio u Barsku plovidbu.

“Vaša je i odgovornost Vlade i borda direktora koje ste delegirali to što su Bar i Crna Gora ostali nakon 63 godine bez direktne linije sa Italijom”, rekao je on.

Komentarišući Abazovićeve navode o tome kako je brod “Franćeska” ljetos prevezao 92.000 ljudi na relaciji Italija – Albanija, te da je tako moglo biti u Crnoj Gori, Nenezić je poručio kako to nije tačno – jer sve i da je ranije sklopljen posao, taj brod ne bi počeo da saobraća do septembra ove godine.

“Franćeska” je Vaš lični interes. I kako je mogla dovesti 92.000 ‘Italijana’ ako je njena kupovina bila planirana za kraj septembra ove godine”, upitao je on.

On je opovrgao Abazovićeve navode o protivljenju dijela javnosti u Baru kupovini tog broda.

“Nijesmo ‘skočili’ protiv kupovine samo zbog starosti, nego i jer tehnički ne odgovara gatu na koji je treba vezati”, dodaje Nenezić.

No, kako ističe, postoji i druga strana medalje – a to je, između ostalog, 465.000 akcija koje pripadaju manjinskim akcionarima, te 1.200.000 eura koje će sjutra opet plaćati građani.

Ostavite komentar

Komentari (0)