test

NESLAVNA EPIZODA U NATO-u NOVOG SPAJIĆEVOG SAVJETNIKA ZA BEZBJEDNOST: Goranović vraćen iz centrale u Briselu jer nije prošao bezbjednosnu provjeru!?

I. Đoković

28/03/2024

15:20

Novoimenovani savjetnik premijera Milojka Spajića za bezbjednost Todor Goranović prije dvije godine vraćen je sa pozicije crnogorskog predstavnika u centrali NATO-a u Briselu, jer nije prošao obaveznu bezbjednosnu provjeru, saznaje nezvanično portal Standard. Goranović nakon što nije dobio dozvolu za rad u centrali NATO odmah vraćen u Crnu GOru po naredbi Glavnokomandujućeg NATO snaga.

Vlada Crne Gore na danas održanoj sjednici imenovala Todora Goranovića za savjetnika premijera za bezbjednost. Goranović koji je ranije obavljao dužnost generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata, pri Ministarstvu odbrane.

Prema saznanjima portala Standard, Goranović je nakon imenovanja Raška Konjevića na mjesto ministra odbrane, prebačen na drugu poziciju i to onu u sjedištu NATO-a u Briselu. tamo je Goranović trebao da bude predstavnik Crne GOre u centrali NATO snaga (SHAPE) u Briselu.

No, Goranović se tamo nije zadržao dugo, jer je po naredbi Glavnokomandujućeg NATO snaga odmah vraćen u Crnu Goru, nakon što nije prošao obaveznu bezbjednosnu procjenu.

Nakon skandaloznog vraćanja u Crnu Goru i ne dobijanja odobrenja za rad u centrali NATO ( Clearance), Goranović je po povratku u Crnu Goru svojevoljno napustio Vojsku Crne Gore.

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)