test

Nikolić: Marković će imati priliku da se predstavi javnosti, sigurni smo u našu političku snagu

Standard

24/06/2024

16:29

Poznati su slučajevi da opozicija bojkotuje parlament, ali da vlast bojkotuje to nije zapamćeno, kazao je na pres konferenciji u Skupštini šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić.“Zašto to rade to je pitanje za njih.  Ono što je bitnije u ovom trenutku je zašto se uzurpira demokratsko pravo opoziciji, ko to radi i sa kojim ciljem.  Toliko neozbiljnosti i nepoštovanja ne samo opozicije nego i građana. Ovo je potpuno urušavanje i degradacija parlamentarizma u Crnoj Gori”, kazao je Nikolić.

Poručuje da će opozicija imati adekvatan odgovor. 

“To nije Kolegijum skupštine nego parlamentarne većine. Tako neće moći i vidjećemo već na narednoj sjednici koji ce biti koraci koje ćemo preduzeti”, istakao je Nikolić. 

Stalno nam pričaju o demokratiji, kazao je Nikolić i dodao da u njima vidimo njima čuče mai diktatori, kazao je Nikolić. 

“Koja će biti terapija vidjećemo”, rekao je on. 

Ne možete da prevarite Hrvatsku i EU time što ćete da stavite Rezoluciju o Jasenovcu na dnevni red nakon IBAR-a, poručio je Nikolić. 

“Jer ćete tako zaustaviti EU put Crne Gore”, smatra on. 

Tako se vodi šibicarska politika, ističe on. 

“Šta če se desiti u petak, vidjećemo. Demokratska prava koja pripadaju opoziciji su suspendovana. Ova vlada je pokazala da je inferiorna u odnosu na svog susjeda”, poručio je. 

Marković će imati priliku da se predstavi javnosti, sigurni smo u našu političku snagu 

Nikolić je komentarisao i današnje poruke bivšeg poslanika DPS-a i bivšeg premijera Duška Markovića. 

“Marković da vidi političku perspektivu na sličan način kao DPS ne bi pravio partiju, ne bih davao tome preveliki značaj.

To nas ni malo ne brine. Marković će sa timom ljudi koje je okupio imati priliku da se predstavi javnosti. Mi smo prilično sigurni u našu političku snagu a da to nije retorički iskaz dovoljno vam govore rezultati izbora”, kaže Nikolić. 

Izvor (naslovna fotografija):

Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)