test

Nikolić odgovorio Dragašu: Natovareni ste, Tihomire, nemate kud’ više

Standard

07/05/2024

13:19

Odgovor Tihomira Dragaša opravdao je očekivanja. Plitko, jeftino i ofucano - baš onako kakvo je i bilo saopštenje PES-a u odnosu na temu Rezolucije u Srebrenici - poručuje portparol DPS-a Miloš Nikolić.



“Ponavljanje jeftinih optužbi, pokušaji kriminalizacije i potreba da se nema stav ni o jednom važnom pitanju, garnirano pokušajima lične diskreditacije i prizemne manipulacije, već je toliko puta viđeno na političkoj sceni. Moglo bi se reći da je PES na odličnom putu da postane neka vrsta mutirane kombinacije DF-a i Demokrata.

Ipak, da se kratko vratimo na suštinu – umjesto jasne proevropske politike sazdane na vrijednostima savremene Crne Gore koja počiva na građanskom konceptu i priznanju genocida u Srebrenici kao demarkacionoj liniji između velikosrpskih nacionalista i progresivnih snaga u regionu, PES je izabrao da bude na strani relativizatora. Time su pristali i da budu otirač zvaničnog Beograda, na šta ih Marko Đurić – novi ministar spoljnih poslova Srbije, svakodnevno podsjeća kroz konstanta javna šamaranja i poniženja kojima ih u svojim izjavama izlaže”, navodi Nikolić.

“Finalno, što se tiče tovarenja i magaraca – natovareni ste, Tihomire, nemate kud’ više.

I spremite se da nastavite da nosite teret. Tako to biva sa onima koji, birajući liniju manjeg otpora, pristaju da budu posluga tuđim interesima”, dodao je Nikolić.

Izvor (naslovna fotografija):

Miloš NIkolić

Ostavite komentar

Komentari (0)