Njemački ministar u posjeti Skupštini: Težak period za CG, dijalog jedino rješenje

U okviru posjete Štefana Holthof-Fertnera, ministra za savezne i evropske poslove savezne pokrajine Sjeverna Rajna – Vestfalija Njemačke, održan je zajednički sastanak sa Odborom za evropske integracije i Odborom za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore. Na sastanku je bilo riječi o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, te je zaključeno da je istinski dijalog jedino rješenje trenutnog stanja.

 Predsjednik Odbora za evropske integracije Branimir Gvozdenović zahvalio je na ekspertskoj i finansijskoj podršci Njemačke razvojnim projektima u Crnoj Gori, koji su u velikoj mjeri pomogli ispunjavanju evropskih standarda.

“Gvozdenović je kazao da među političkim strankama koje su zastupljene u Skupštini postoji konsenzus oko cilja evropskih integracija Crne Gore i pored njihovih različitih prioriteta. Gvozdenović je iskazao interesovanje za iskustvo vlade pokrajine u gornjem domu njemačkog parlamenta, Bundesratu u okviru evropskih procesa”, saopšteno je iz Skupštine.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić je saopštio da Crna Gora ulaže značajne napore u približavanju svojih demokratskih i pravnih standarda evropskim.

“Ukazao je da je naša država lider u evropskim integracijama, ali da istovremeno prolazi kroz tranzicioni period koji je težak i izazovan”, navode iz Skupštine.

Predsjednik Odbora Miodrag Lekić osvrnuo se na fenomen zamora proširenja, uz ocjenu da je isti proizveo kontraefekat na Zapadnom Balkanu, odnosno doveo do zamora od dugog čekanja.

Ministar Holthof-Fertner kazao je da Evropska unija treba da pokaže jasnije povjerenje i podršku zemljama Zapadnog Balkana kada je u pitanju njihovo članstvo u EU.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Raonić: Dešavanja na Cetinju test koji je položio Javni...

On je u emisiji Radija Crne Gore "Link", koja će se emitovati svakog dana i na Prvom...

Ubijen unuk gradonačelnika Klivlenda

Navodi se da je gradonačelnikov unuk Frenk K. Džekson (Frank Q. Jackson) ubijen u pucnjavi nedaleko od...

Ćorić: Koji je cilj skupova bez maski i odstojanja?

Ona podsjeća da ljekari ne šetaju i šire zarazu već dočekuju u bolnicama žrtve, najčešće, neodgovornog ponašanja...

FOTO: Oženio se ministar Sergej Sekulović

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović vjenčao se u subotu sa Milicom Marđokić, koordinatorom servisa podrške Udruženja mladih sa...

FCJK raspisao konkurs za upis na prvu godinu master...

Pravo prijave na konkurs za upis imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare