test

Novaković Đurović: Parlamentarna većina se poigrava sa EU putem Crne Gore kroz svakodnevno predlaganje i povlačenje zakona

Standard

15/04/2024

13:54

Parlamentarna većina nastavlja da pokazuje konstantnu neozbiljnost kada su u pitanju zakonodavne aktivnosti. Prvo su nakon reakcija Evropske komisije povučene Izmjene i dopune Zakona o elektronskim komunikacijama, zatim su nakon reakcija stručne i šire javnosti povučene Izmjene i dopune Zakona o Ustavnom sudu, a sada i Izmjene i dopune Zakona o PIO, nakon konsultacija sa Glavnim pregovaračem, saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Ona je istakla da parlamentarna većina konstantno pokazuje da nema ni znanja ni spremnosti da sprovodi ozbiljne reforme.

“Poigravanje sa sistemskim zakonima, koji iziskuju široke konsultacije i dugoročna rješenja, sigurno nije put koji nas vodi u EU. Ovakvim pristupom, parlamentarna većina je ta koja može negativno uticati na dobijanje IBAR-a”, poručuje Novaković Đurović.

Ona je saopštila i da ono što su bile obaveze Skupštine Crne Gore u dijelu imenovanja u pravosuđu, parlamentarna većina je ostvarila uz podršku opozicije i da su to za sada jedini rezultati. Dok kada odluče da djeluju sami, rezultat je – povlačenje zakona.

“Ovim “reformskim” poduhvatima parlamentarne većine treba dodati i aktivnosti Vlade. Nacrt Strategije za borbu protiv korupcije koji je na javnoj raspravi, izmjene Zakona o sprečavanju korupcije, pretrpani su lošim rješenjima. Strategija reforme pravosuđa koja je na javnoj raspravi, ne nudi nikakvu suštinsku reformu. Očigledno je pred nama ispunjavanje obaveza za dobijanje štrikova na EU putu, a ne ozbiljno reformsko djelovanje – forma bez suštine”, zaključila je Novaković Đurović.

Izvor (naslovna fotografija):

GP URA

Ostavite komentar

Komentari (0)