Odbor SD Glavnog grada: Važno da građanske snage pobijede u Podgorici

Na predstojećim lokalnim izborima u Glavnom gradu, planiranim za maj ili jun, od velike je važnosti da oni politički subjekti koji su jasno građanski, evropski i evroatlantski opredijeljeni odnesu pobjedu. Socijaldemokrate Glavnog grada su započele predizborne radnje i partija već funkcioniše u izbornom režimu rada, saopšteno je na sinoć održanom sastanku Odbora SD-a Glavnog grada.

Predsjednik te političke partije, Damir Šehović, prisutnima je rekao da je dobar rezultat, prije svega partije, ali i građanskog bloka, od krucijalne važnosti u svim opštinama u kojima će do kraja godine biti održani izbori, sa posebnim akcentom na Podgoricu.

“Ne samo što je Podgorica glavni grad, već u Podgorici danas živi i funkcioniše makar trećina stanovništva Crne Gore. Zato svi zajedno, počev od mene kao predsjednika partije, do svake članice ili člana mjesnog odbora, moramo biti maksimalno posvećeni tim lokalnim izborima. Mislim da, u trenutnoj situaciji, ne trebam da vas podsjećam koliko je važno da građanske snage odnesu pobjedu na izborima u Glavnom gradu”, rekao je Šehović.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Boris Mugoša kazao je da se, u trenutnoj situaciji opšteg haosa, nefunkcionisanja sistema, drastičnog rasta cijena goriva i namirnica, ne smije dozvoliti još jedan takav eksperiment u Glavnom gradu.

“Ako nosimo Podgoricu u srcu i ako joj zaista želimo dobro, uradićemo sve što je u našoj moći da na predstojećim izborima pošaljemo jasnu poruku da Podgorica razmišlja
moderno i evropski. Ne smijemo sebi dopustiti da ovdje, u Glavnom gradu Crne Gore, imamo vlast i atmosferu kakvu, nažalost, imamo u pojedinim opštinama. Moramo biti svjesni da se mi pitamo, da od nas zavisi, kao što svakoj građanki i građaninu moramo jasno staviti do znanja da se oni pitaju i da od njih zavisi. A ja vjerujem da naše sugrađanke i sugrađani imaju dovoljno mudrosti da, nakon godinu dana ove vlasti na državnom nivou, ne dozvole da se takva greška ponovi u Podgorici”, rekao je Mugoša.

Kako su saopštili iz SD-a, ostavka predsjednika Odbora Glavnog grada Marka Rakočevića, podnešena iz ličnih razloga, nije prihvaćena, tako da će on i u narednom periodu nastaviti da pokriva funkciju predsjednika Odbora Glavnog grada i člana Predsjedništva SD.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Biserko: Srbija pokušava da ostvari dominaciju na ZB, preko...

„Ne samo Srbija i Crna Gora, nego i Srbija i cijeli region s obzirom na to da...

RADNICI “POŠTE CG” NAKON POLITIČKOG PROGONA: “Rekli su...

"Dok ih ja tužim, pa dok se to vuče po sudovima, može proći...

Begić tražio hitan sastanak sa Abazovićem Sindikat UP prijavio...

Organizator protesta policajaca koji su prvi put u istoriji ispred Vlade protestovali 15. juna, komandir stanice za...

Izručen optuženi turski terorista, uhapšen u Crnoj Gori

Turska policija je u saopštenju navela da je Gezer deportovan u Tursku i da je stigao u...

Tamari Zvicer blokirana isplata skoro 133.500 eura zbog fingiranja...

Rješenjem ovog suda, osim Tamari Zvicer, blokirana je imovina Emi Petrović – nepokretnosti u kotorskom naselju Škaljari...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare