test

Odžić: Drugovi oslobodioci, mandat je vraćen građanima

Standard

18/03/2023

12:28

U kakvu su institucionalnu krizu i bunilo, oslobodioci od 30. avgusta doveli državu, jasno govori činjenica da pobjednici izbora, koji trenutno nemaju većinu za sastavljanje nove Vlade, od kojih je jedan dio glasao za pad prošle Vlade, trenutno djeluje i protiv održavanja izbora, koji se nameću kao jedino rešenje krize, saopštio je član Predsjedništva SDP-a Petar Odžić.



“Naime, iako je predsjednik države shodno novom zakonu bio u obavezi da raspusti Skupštinu, navodna parlamentarna većina, koja nema većinu, traži da Ustavni sud poništi odluku predsjedika o raspuštanju Skupštine, koja je proistekla iz politički režiranog zakona kojeg su isti oni predložili i izglasali”, navodi on.

Zaključak je, kaže Odžić, srušili su Vladu, neće novu Vladu, jer su u zavadi, ali neće ni na izbore, jer im rejting sa zadnjih izbora strmoglavo pada.

“Epilog dvogodišnje vladavine je zaduženje od preko 800 miliona, sa tendencijom dodatnih zaduženja, desetine hiljada partijski zapošljenih vojnika, hapšenje visokih funkcionera nove vlasti, inflacija od preko 15 posto, i anarhija u državi. Drugovi oslobodioci, mandat je vraćen građanima, a oni će 11. juna jasno reći šta žele”, zaključio je on.

Izvor (naslovna fotografija):

Petar Odžić

Ostavite komentar

Komentari (0)