OIK utvrdio konačne rezultate izbora u Nikšiću

Opštinska izborna komisija (OIK) u Nikšiću utvrdila je danas konačne rezultate lokalnih izbora održanih 14. marta u tom gradu.

Predsjednik OIK, Rade Perišić, rekao je agenciji MINA da će izvještaj o rezultatima biti objavljen u Službenom listu Crne Gore, kao i proslijeđen službi nikšićke Skupštine opštine, koja u roku od 15 dana od datuma objavljivanja zakazuje svoju konstitutivnu sjednicu.

“Na sjednici će, shodno Poslovniku o radu Skupštine, biti verifikovani broj odborničkih mandata u skladu sa rezultatima lokalnih izbora”, naveo je Perišić.

Shodno zakonskoj proceduri o formiranju vlasti, konstitutivnu sjednicu Skupštine opštine saziva njen dosadašnji predsjednik, kojom će predsjedavati najstariji odbornik.

OIK je 4.aprila, nakon ponovljenog glasanja u golijskom selu Javljen prethodno objavio preliminarne rezulate i ostavio zakonski rok od 72 sata za podnošenje prigovora, a nakon toga danas utvrdio i konačni izborni rezultat.

Broj odborničkih mandata ostao je nepromijenjen i nakon ponovljenog glasanju u Javljenu, po kome su koalicije koje vrše vlast na državnom nivou, osvojile ukupno 22 mandata od 41 odborničkog mjesta u nikšičkoj Skupštini.

Koalicija Za budućnost Nikšića, koju predvodi Demokratski front, dobila je 11 mandata, a koalicione liste Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić deset i jedan Crno na bijelo-Može Nikšić.

Koaliciji Evropski tim za Nikšić, koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS), pripalo je 18 mandata, što je pojedinačno najbolji izborni rezultat.

Narodni pokret Miodraga Davidovića Za vaskrsenje Nikšića ima jedan odbornički mandat, dok Socijademokratska partija(SDP) Srcem za Nikšić nije uspjela da pređe cenzus.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Nikšiću imalo je 58.833 građana, od kojih je oko 82 odsto glasalo za jednu od šest izbornih listi.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Crnogorac osuđen zbog šverca 1,8 tona kokaina

Sud je naveo da je brodski inženjer Vladimir Penda (28) iz Crne Gore jedan od osam članova...

Salda, ljekovito jezero čije tajne proučava i NASA

Na zemlji nema puno mjesta na kojima možemo vidjeti najstarije "žive fosile", poznate kao stromatoliti, koji pružaju...

Krivokapić: Lideri DF-da ne izmišjaju, šta će biti kada...

“Zlonamjerne klevete da ću u koaliciju sa DPS-om su iz domena psihologije: više govore o nečijim propalim...

Ukraden najveći zec na svijetu, očajna vlasnica nudi nagradu

Kako je saopštila policija, zec Darijus, dug 1,29 metara, ukraden je u noći između subote i nedelje.

Kovid pasoši će se koristiti dok se ne proglasi...

"Želimo osigurati da građani i države članice imaju alat koji će davati određeno povjerenje, na koji će...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare