Omeragić: Rezultati lokalnih izbora pokazali da birači vjeruju politici Bošnjačke stranke

Nakon sabranih preliminarnih rezultata i analize izbora u Rožajama, Plavu, Bijelom Polju i Baru, možemo slobodno reći da smo veoma zadovoljni ukupnim rezultatima i reakcijom građana na naše političko djelovanje u periodu između lokalnih izbora i nakon političkih promjena u Crnoj Gori 2020. godine, poručio je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić.

“I pored činjenice da smo na državnom nivou bili van vlasti u periodu od 16 mjeseci i da smo u međuvremenu ostali bez našeg prvog predsjednika i jednog od osnivača stranke, rahmetli Rafeta Husovića, u svim opštinama u kojima smo na izbore izašli samostalno zabilježili smo značajan rast podrške birača u odnosu na prethodne lokalne izbore i popravili političku poziciju stranke u svim opštinama. To nam govori da su Bošnjaci u Crnoj Gori ne samo nastavili da vjeruju politici Bošnjačke stranke i njenom novom lideru Ervinu Ibrahimoviću, već je ta podrška nastavila da stabilno raste, bez obzira na pojavu novih stranaka i pokreta koji plediraju i na biračko tijelo Bošnjačke stranke”, kazao je Omeragić

On ističe da je podrška građana iskazana na posljednjim lokalnim izborima svojevrsno priznanje Bošnjačkoj stranci.

“Ali, ovaj dobar izborni rezultat nam i nameće obavezu i emanet da u narednom periodu, za koji se očekuje da bude prilično politički i ekonomski, pa i bezbjednosno, veoma izazovan i turbulentan i na državnom i na međunarodnom planu, nastavimo da vodimo ispravnu politiku i da se uspravno i dostojanstveno borimo za svoja ljudska, manjinska, nacionalna, vjerska i sva druga prava koja nam Ustav garantuje, unutar nezavisne, građanske, sekularne, demokratske i euroatlanske Crne Gore, kao buduće članice EU. Zahvaljujemo se svima koji su u nedjelju glasali za Bošnjačku stranku, kao i svima onima koji su nas podržavali u prethodnom periodu. Posebno se zahvaljujemo našim aktivistima, bez kojih ova pobjeda ne bi bila moguća. Pozivamo naše sunarodnike da se priključe ovom projektu, bez kojeg se ni u narednom periodu neće moći rješavati krupna politička pitanja u Crnoj Gori”, zaključio je Omeragić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đurović: Đukanović neustavno raspustio Skupštinu; Vuković: Zakon o predsjedniku...

Poslanik DF-a Dejan Đurović u emisiji "Argumenti" na TVCG kazao je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović...

Kurti: Srbija je de fakto priznala Kosovo, o statusu...

S druge strane opozicione partije u Skupštini Kosova iznijele su niz Kritika na račun Kurtija i “njegovog...

Šahmanović: Dugujemo Crnoj Gori da ostanemo ovdje i da...

Šahmanović ističe da su ovim izmjenama odvojili specijalizante koji se usavršavaju izvan Crne Gore i one koji...

Britanci “spustili” Dodika: Samo država BiH ima nadležnost donositi...

Britanska ambasada u BiH se oglasila kratkim saopštenjem na svom zvaničnom Facebook nalogu. "Sve...

Udes na Zlatici, oboreni motociklista i suvozač

Kako nam je rečeno, do udesa je došlo u blizini hipermarketa Laković na Zlatici.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare