Otkaz Nikoli Jovanoviću, nelegalno u radnom odnosu

Upravna inspekcija je naložila novom predsjedniku opštine Budva Nikoli Divanoviću da odmah da otkaz šefu kabineta bivšeg predsjednika Marka Carevića, Nikoli Jovanoviću, zbog utvrđenih brojnih nepravilnosti.

U postupku inspekcijskog nadzora koji je pokrenut i vođen po službenoj dužnosti inspektori su utvrdili da je Jovanović u Opštini Budva bio u radnom odnosu od 19. septembra prošle godine do 19. marta 2020. jer ga je Carević imenovao za načelnika Službe predsjednika opštine na period od šest mjeseci.

Prema nalazu inspekcije, a po dokumentaciji koju je dostavio bivši predsjednik opštine Marko Carević, nema dokaza da je donošenju rješenja o Jovanovićevom zaposlenju prethodilo sprovođenje odgovarajućeg Zakonom o lokalnoj samoupravi propisanog postupka za popunu radnog mjesta načelnik Službe predsjednika.

Nema ni dokaza po kom osnovu se Jovanović nalazi u radnom odnosu u Opštini nakon isteka perioda od šest mjeseci, posebno ako se tome doda da je Jovanović lično pozvao inspektorku i u neposrednom telefonskom razgovoru nastupao kao načelnik Službe predsjednika.

Upravna inspekcija je konstatovala da Jovanović ima odgovarajuću stručnu spremu, ali da nema dokaza o položenom stručnom ispitu za rad u državnim organima, kao ni radno iskustvo potrebno za poslove načelnika u momentu imenovanja.

Inspekcija je konstatovala da Nikola Jovanović nije imenovan za vršioca dužnosti načelnika Službe predsjednika u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i zato se ukazuje predsjedniku opštine kao odgovornom licu da otkloni ukazane nepravilnosti odmah.

Tokom posljednjih događaja u Budvi Nikola Jovanović je više puta privođen, saslušan je i u Specijalnom policijskom odjeljenju SDTa po krivičnoj prijavi koju je podnio raniji v.d. predsjednika opštine Vladimir Bulatović zbog zloupotrebe službenog položaja.

Jovanović je poručio da ih nikakva saslušanja i represije neće spriječiti da odbrane izbornu volju građana.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U Italiji četvoro mrtvih pošto se komad alpskog glečera...

Nacionalni spasilački korpus za Alpe napisao je na Tviteru da je u potrazi za povrijeđenima u području...

Đurović sa Hojlom: Određeni nivo liberalizacije viznog režima bi...

Kako je saopšteno iz Skupštine, Hojl je iskazao zadovoljstvo povodom susreta i prilike da novoizabranoj predsjednici Skupštine...

Pucnjava u tržnom centru u Kopenhagenu, više povrijeđenih

Kako javlja tamošnja policija, više osoba je povrijeđeno, dok se na terenu nalazi veliki broj policajaca.

Požar na Žvinjama: Situacija bolja, vatrogasci optimistični da mogu...

Ćirović je kazao da nijesu zvali u pomoć, jer za sada nije potrebno. Dežuraće cijelu noć, i...

Uhapšeni crnogorski državljanin na Gostunu službenik granične policije; UP:...

Iz Uprave policije su pojasnili da je uhapšeni D.R. policijski službenik granične policije kojem je, prije današnjeg događaja,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare