Patriotsko komitski savez: Crna Gora poražena pobjedom kulta smrti nad kultom života

Patriotsko komitski savez čestita Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi Dan obnove naše crkve, kada je na Opštem narodnom zboru, prije 27 godina, izborom mitropolita Antonija Abramovića, započeta, nova stranica u ukupnoj obnovi crnogorskog identiteta.

“Uradili smo to na Lučindan,uradili na Cetinju, našoj duhovnoj kolijevci, uradili na dan koji nam je, zbog ukupnog djela najuticajnijeg i najpoštovanijeg Crnogorca u istoriji, Svetog Petra Cetinjskog, simbolizovao da ćemo, slijedeći ono što nam je u amanet ostavio, prije svega slogu i ljubav prema drugima, doći do jake i snažne crkve i samosvjesnog i ponosnog naroda, kakvi su nam preci vazda bili”, ističu u PKSCG.

Sa žaljenjem i tugom konstatuju, da takve Crne Gore nema; kažu “poražena je slikama djece koja ljube mrtvo tijelo mitropolita Srpske pravoslavne crkve, preminulog od korone; poražena je slikom zdravstvenih radnika koji, bez zaštitnih maski, stoje u počasnom mimohodu u ustanovi, koja bi trebala biti kuća nauke, a ne kapela; poražena je pobjedom kulta smrti nad kultom života, na zgražavanje svakog edukovanog, razumnog i emancipovanog čovjeka”.

“Poražena je Crna Gora pisanijama nekada najuticajnijih političara našeg vremena, koji svojim lamentom nad čovjekom sa misijom uništenja crnogorskog nacionalnog bića, tek sada otkrivaju da naše želje i očekivanja tog lijepog Lučindana 1993.godine, nijesu imale šansu. Poražena je Crna Gora ponašanjem svojih državnih i zdravstvenih organa, ponašanjem buduće vlasti, a najviše ponašanjem srpske crkve, koja, ne brinući za svoje vjernike, već kult i selfije “sa lica mjesta”, državnički poziva predsjednika susjedne države da prisustvuje odlasku njihovog budućeg svetitelja”, navode u PKSCG.

Napominju da pojedine uticajne diplomate, koji očito ne znaju u koju zemlju su došli, na sramotu službe koju pokrivaju, šaljući telegrame “narodu Crne Gore”, apostrofirajući valjda da postoji jedan i vaskoliki narod-i niko više, samo doprinose ukupnoj tmuši u kojoj se nalazi naša domovina.

“Patriotsko komitski savez, međutim, poziva sve patriote ove zemlje, ma koje vjere ili nacije bili, da se okupimo, pomirimo i zbijemo redove! Jer još ima građanskog, civilizacijskog, razumnog i nacionalnoj u ovoj napaćenoj zemlji. Na nama je da objedinimo i promovišemo ljude i ideje. I “nedajmo da nestane naš narod! Možda smo još na vrijeme, ali potonji je čas da pregnemo složno, koliko ko može,da spasimo narod i našu zavedenu omladinu,…stvorimo jedan front, front bratstva, front ljubavi, sloge i povjerenja…jer je svaki propušteni minut skup i sudbonosan!””, zaključuju u PKSCG.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Bajden se okliznuo i završio kod doktora

Kako prenosi "Ej Bi Si njuz", očekuje se da ga uskoro pregleda ortoped.

CIK: Novi gradonačelnik u Sjevernoj Mitrovici Milan Radojević

Milan Radojević, iz Srpske liste, dobio je 89 odsto glasova. Daka je rekla da se izborni proces...

Nigerija: U stravičnom napadu ubijeno najmanje 110 civila

Masakr se dogodio u subotu u selu Košobe i drugim ruralnim zajednicama u blizini glavnog grada države...

(VIDEO) Novinarka Happy TV: Iz Podgorice protjeran ambasador Srbije...

Kako se čuje na snimku koji se pojavio na Tviteru, novinarka kaže da je iz Podgorice protjeran...

(VIDEO) Hiljade ljudi evakuisano nakon erupcije vulkana u Indoneziji

Kako navode mediji u Indoneziji, nakon eksplozije, vulkan je izbacio velike količine prašine i dima četiri kilometra...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare