Pažin: Naredna godina ključna za EU pregovore

Naredna godina mogla bi biti ključna za uspješan nastavak pregovaračkog procesa o članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji, rekao je potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin tokom sastanka novimenovanom ambasadorkom Austrije u Crnoj Gori Anom Janković.

Osvrnuvši se na kvalitetne bilateralne odnose između Crne Gore i Austrije, Pažin je poželio ambasadorki Janković uspješan mandat.

“Podsjećajući na nastupajuće predsjedavanje Austrije Savjetom EU u drugoj polovini 2018. godine, potpredsjednik Pažin je apostrofirao punu posvećenost naše države napretku u procesu evropske integracije i ocijenio da bi naredna godina mogla biti ključna za uspješan nastavak pregovaračkog procesa o članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji”, saopšteno je iz Vlade.

Ambasadorka Janković je izjavila da je Crna Gora lider u regionu u procesu evropske integracije.

Ona je kazala da se može očekivati da Austrija, kao tradicionalni promoter politike proširenja Evropske unije, nastavi sa podrškom evropskoj integraciji naše države i u periodu koji slijedi.

“Sagovornici su razmijenili mišljenje i o ostalim pitanjima od važnosti za dalji razvoj bilateralnih odnosa dvije države”, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bivši njemački fudbaler špijunirao za Putina, uhapšen i optužen...

Carsten Linke (52) bio je dvostruki agent u njemačkoj vanjskoj obavještajnoj službi (BND), a uhapšen je zbog...

Kotorani proslavili Dan Svetog Tripuna

Proslava je počela u jutarnjim satima ispred glavnih gradskih vrata gdje je priređen doček podružnica Bokeljske mornarice.

Sud za prekršaje u Budvi naplatio 1,6 miliona eura...

“Sud za prekršaje u Budvi, sa pripadajućim odjeljenima u Kotoru, Herceg Novom, Baru i Ulcinju, u 2022....

Popović: Suverenistička, evropska Crna Gora da ima zajedničkog kandidata...

“Nepokolebljiva je vjera liberala da suverenistička, evropska Crna Gora, u zlom vremenu vađenja iz ralja velikosrpskog “sveta”,...

Vuković: Kraljev park otvoren za posjetioce

“Zbog hladnog vremena, odložili smo druženje s našim dragim sugrađanima” , dodao je on.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare