Perić: Upotreba slučaja Kvon i akcija osvajanja nove premijerske fotelje

Ne postoji ni promil dileme da je priča oko Do Kvona i Milojka Spajića par dana pred izbore medijski tempirana u cilju građenja bolje pregovaračke pozicije projektovanih partnera u tzv. “centrističkoj vladi”, ocijenio je Srđan Perić, nosilac liste ''Preokret za sigurnu Crnu Goru – Srđan Perić''.

“Aktuelna vrhuška je pokazala da joj nije nikakav problem da optuži nekog da je maltene pokrovitelj ubica ili da je neko ucijenjen snimkom pa da posle sa njim pravi koaliciju”, ističe Perić.

Prema njegovim riječima, bavljenje ovom temom na ovaj način od strane ključnih ljudi izvršne vlasti znači podrivanje izbornog procesa i kreiranje političkog spektakla koji je, ponavlja, samo građenje bolje pregovaračke postizborne pozicije, ili pak pripreme saradnje sa „drugom stranom“ -doslovno ništa drugo.

“U najkraćem, ovo je akcija u osvajanju nove premijerske fotelje i tako je treba tumačiti”, navodi Perić.

Bez ikakve želje da drži bilo kome stranu, već da brani pravo da izbori proteknu u miru i makar minimalno normalnoj atmosferi, Perić ističe ono što je očigledno: svi državni resursi, uključujući i monopol nad raspolaganjem bezbjednosnim informacijama su stavljeni u svrhu promocije jedne partije.

“Da se ni od koga ne pravi ni heroj ni žrtva, SDT treba relaksirati pritiska da rasvijetli insinuacije – građani znaju da su izrečene sumnje – pustimo dakle SDT da radi svoj posao. Ako se neko ponašao mimo granica zakona njegovo procesuiranje ne bi smjelo spriječiti bilo koji izborni rezultat – ako je neko nevin blaćen, tada politički ceh treba da plate nalogodavci takvog spina. Bilo kakva akcija izvršne vlasti i urnebesno bombastično najavljivanje sastanaka u večernjim satima neće rasvijetliti ništa već sasvim suprotno baciti dodatnu sumnju na motive ove akcije”, navodi Perić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Huter: Đurašković spinovima ponižava sebe i funkciju koju obavlja

On je reagovao na izjavu gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića koji je kazao da "Huter treba da vrati...

Sjutra pretežno sunčano

Na sjeveru se ujutru po kotlinama očekuje magla, a popodne je u planinama ponegdje moguća kratkotrajna nestabilnost.

Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog...

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice...

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare