PETI NA LISTI ZA BUDUĆNOST NIKŠIĆA: Ljekar Mirko Varajić ima pravo glasa i u Srbiji?

Na spisku od 954 imena koji je Standard proslijedio nadležnim institucijama na provjeru, a za koji se sumnja da se radi o duplo upisanim biračima – u biračkom spisku Opštine Nikšić i u Srbiji, nalazi se i kandidat na listi ''Za budućnost Nikšića'', ljekar Mirko Varajić.

Varajić je peti na listi odbornika koju je predala koalicija Za budućnost Nikšića. Sumnja se da on ostvaruje biračko pravo u Srbiji i u Crnoj Gori, jer se nalazi na spornom spisku, u vezi koga Uprava policije još uvijek nije odgovorila Standardu, budući da su na potezu, nakon što je Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću, od njih tražilo prikupljanje obavještenja i provjeru ovih navoda.

Na ovom spisku nalazi se pet osoba sa prezimenom Varajić, a za najmanje dvoje se sumnja da su uža porodica ginekologa Mirka Varajića, odnosno njegovi majka i brat.

Na listi koalicije Za budućnost Nikšića su:

1. Marko Kovačević
2. Dr Vera Bulatović
3. Nenad Marković
4. Mr Vladan Raičević
5. Dr Mirko Varajić
6. Maksim Vučinić
7. Jadranka Koprivica
8. Zoran Tomić

Podsjetimo, Standard je prije više od nedjelju dana dostavio informaciju sa spiskom od 954 osobe i njihovim ličnim podacima, dobijenim od anonimnog pošiljaoca – Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, Specijalnom državnom tužilaštvu, Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću i Opštinskoj izbornoj komisiji u Nikšiću. Takođe, novinar Standarda je i telefonskim putem kontaktirao nadležne iz navedenih institucija. Više o tome pročitajte ovdje.

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću, postupajući po prijavi portala Standard, tražilo je od Uprave policije – CB Nikšić prikupljanje potrebnih obavještenja i provjeru načina i zakonitosti upisa u birački spisak u Nikšiću, svih navedenih lica na spisku od 954 imena, za koja se sumnja da su duplo upisani birači, kazao je Standardu državni tužilac – portparol Stevo Šekarić.

”Ukoliko se utvrdi da su neka od navedenih lica nezakonito upisana u biračke spiskove u Nikšiću i ukoliko se utvrdi da bi se u radnjama nekih od navedenih lica ili pak nekih drugih službenih lica, koja vode biračke spiskove u Nikšiću, moglo raditi o elementima krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, biće pokrenut krivični postupak protiv istih”, saopštio je tužilac Šekarić Standardu.

Stoga, portal Standard je i danas, nakon nekoliko urgencija, još jednom uputio pitanja Upravi policije koja već više nedjelju dana nije odgovorila na mejl sa priloženim spiskovima. Standard je tražio od UP da pruže informaciju da li je Uprava policije, na zahtjev ODT Nikšić zatražila od NCB Interpol Podgorica da stupi u kontakt sa NCB Interpol Beograd kako bi se izvršila provjera ovih spiskova.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Od 1. decembra povoljniji prevoz za građane upućene na...

“Od 1. decembra 2022. godine osiguranici više neće morati kao do sada da plaćaju troškove prevoza, pa...

Abazović u Bukureštu sa Stoltenbergom, počinje NATO ministarski sastanak

“Uoči početka sastanaka, Abazovića je dočekao Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i ministrar vanjskih poslova Rumunije Bogdan...

Đeka: Izrada novog zakona o ljudskim pravima u toku

Đeka, koji boravi u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, prisustvovao je obilježavanju Dana nacionalne zastave Albanaca na...

Vježba od dva minuta je dovoljna za promjenu tijela,...

Tim povodom je putem svojih društvenih mreža pričala o jednoj vežbi koja mijenja život iz korena, odnosno,...

Objavljen Resursni priručnik za rad nastavnika sa LGBTI đacima...

“Ovaj priručnik je zamišljen kao prva pomoć nastavnicima u srednjim školama koji su u nedoumici na koji...

NAJČITANIJE

2 KOMENTARA

guest

2 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Bura
Bura
11/03/2021•12:13 12:13

POSTOJI LI MOGUĆNOST DA SE OBJAVI SPISAK SVIH DVOJNIH DRŽAVLJANA JAVNO

Zoran
Zoran
11/03/2021•17:11 17:11

Moze li da se vidi spisak svih sa dva pasisa?