test

Pič: Ujedinjeno Kraljevstvo će nastaviti da blisko sarađuje sa svakom vladom koja dijeli naše interese i vrijednosti

Standard

27/01/2022

16:45

Možete biti sigurni da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da blisko sarađuje sa svakom vladom koja dijeli naše interese i vrijednosti, šta god da se dogodi u narednim mjesecima, poručio je u video poruci specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan ser Stjuart Pič na kraju svoje dvodnevne posjete Crnoj Gori.



“U ova dva kratka dana koliko sam bio u Crnoj Gori, jasno mi je da je ovo svakako politički dinamična zemlja. Ali uz ovu raznolikost glasova, još je važnije osigurati da se svačiji glasovi mogu čuti, a to se mora dogoditi sigurnim demokratskim kanalima bilo da je to na skupštinskim sjednicama, u medijima, glasanjem tokom izbornog procesa ili čak i putem mirnih protesta”, kazao je Pič.

Istakao je da uz Crnu Goru stoje kao “NATO saveznici zaštiti mira i slobode u ovom regionu”

“Kao specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan, moja uloga je da podržim i ojačam regionalnu stabilnost. Crna Gora je NATO saveznik i evropski susjed. Važnost NATO-a u Istočnoj Evropi i na Zapadnom Balkanu je nedavno postala veoma jasna. Stojimo uz vas kao NATO saveznici zaštiti mira i slobode u ovom regionu. Vaša bezbjednost i bezbjednost ovog regiona je u interesu obje naše zemlje”, rekao je, između ostalog, specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan.

Izvor (naslovna fotografija):

Stjuart Pič

Ostavite komentar

Komentari (0)