PKS: Crnogorci neće dozvoliti političke igranke sa vlastitom nezavisnošću

Patriotsko komitski savez još jednom upozorava crnogorsku javnost da će vladajuća većina, uz pomoć tzv. građanske i tzv.crnogorske URA-e, pristupiti izmjenama Zakona o državljanstvu i uvođenja vjeronauke u obrazovni sistem Crne Gore.

“Juče smo se uvjerili da su bačene prve udice i da se pecaju prva reagovanja”, navode u PKS.

Premijer Zdravko Krivokapić, kazao je juče kako se svim ljudima koji „dugo žive“ u Crnoj Gori treba omogućiti dvojno državljanstvo, “misleći prvenstveno na građane koji već posjeduju srpsko državljanstvo”.

“Na taj način Krivokapić bi započeo proces političkog inžinjeringa jer bi, posebno omogućavanjem i biračkog prava, građani Srbije potpuno odlučivali o sudbini naše Crne Gore. Svaka mala država štiti svoje pravo da na teritoriji koju pokriva, bira i odlučuje po volji svojih građana. Srbija nikad nije prihvatila crnogorsku nezavisnost, niti će ikad; zato bi uvođenje dvojnog državljanstva bio siguran put za propast Crne Gore. Da li će i ovo Crnogorci prihvatiti mirno?”, ističe PKS.

S druge strane, dodaju, već je vd rektor UCG kazao da mu Crnogorci, zbog američkih filmova i ko zna čega još, nijesu dovoljno Srbi, a jedini siguran put posrbljavanju stanovništva je uvođenje vjeronauke u školama.

Za PKS religija je intimno, posebno ljudsko pravo i potreba koja se ostvaruje u vjerskim institucijama, nipošto u školama, nipošto u 21.vijeku.

“Iako lukavi Gojko Perović kaže da treba biti oprezan “pri uvođenju religije u državne institucije”, namjera je SPC očita da uvedu “neku vrstu religijskog obrazovanja u škole”, navode u PKS.

Prema njihovim riječima, ovakvim najavama, vladajuća većina radikalizuje političku scenu u Crnoj Gori do granica koje će vrlo teško održati.

“Crnogorci, kao svjestan, autohton narod, koji je vjekovima održao svoju slobodu, neće dozvoliti ove političke igranke sa vlastitom nezavisnošću, a nadamo se da će već građani Nikšića kazniti na izborima namjere apostolske i prosrpske vlasti da čine sa Crnom Gorom šta im na pamet padne”, zaključuje PKS.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Opština Ulcinj traži da se zatvore škole, vrtići, zabrane...

I pored preduzetih mjera, kako piše portal Ulcinj info, epidemiološka situacija u ovoj opštini je alarmantna.

Zeković: Da im je stalo do zdravlja građana, Vlada...

On je naveo da ministarka zdravlja svakog dana, bar jednim postupkom, doprinosi urušavanju sistema zdravstvene zaštite, afirmisanju...

STANDARD OBAVIJESTIO INSTITUCIJE: Na biračkom spisku u NIKŠIĆU upisana...

Portal Standard neće objaviti sporna imena, koja se nalaze...

Od ponoći skuplje sve vrste goriva

Litar BMB 98 poskupće tri centa i koštaće 1,30 eura, dok će litar  BMB 95 koštati 1,27...

Krivokapić – Mitrović: Prostorno-urbanistički planovi se ubuduće neće raditi...

Takođe, istaknuta je potreba za koordinisanim radom ministarstava u sastavu Vlade Crne Gore, kako bi se sve...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare