PKS: Policija napala mladiće, tražimo hitnu istragu

Patriotsko komitski savez traži hitnu istragu nadležnih organa povodom sinoćnjih događaja ispred Hrama u Podgorici kada je grupa žena vrijeđana, a mladići koji su se okupili u znak protesta zbog emitovanja propagandnog, gebelsovog uratka Borisa Malagurskog doživjela torturu od pripadnika policije, na način što su ih bezobzirno zasipali suzavcem i biber sprejem, a onda udarali palicama, čak i u predjelu vrata - saopšteno je iz te stranke.

“Dotle su, ratoborni ‘čuvari’ filma ispred Hrama, potpuno neometani od ikoga, provocirali, posipali žene vodom, psovali i vrijeđali, doprinoseći atmosferi sukoba, u kojima su ‘deblji kraj’ izvukli crnogorski patriote”, navode iz PKS-a.

Upozoravaju javnost na namjeru dijela aktuelne vlasti, oličene u pobornicima SPC i Demokratskog fronta, da gubljenje podrške za svoje „srpske svetove“ kompenzuju na način provociranja sukoba sa drugom stranom, kako bi državu uvukli u nemire i nesigurnost.

“Dokaz tome je namjera lokalne vlasti u Nikšću da sramni film prikažu danas u 17 sati u pozorištu, uprkos tome što nemaju odobrenje niti uprave niti savjeta koji su jedini nadležni za repertoar u ovom hramu kulture”, ističu iz PKS.-a.

Poručuju da sve to rade namjerno, kako bi provocirali reakciju „druge strane“.

“Crnogorska policija je do sinoć bila garant stabilnosti zemlje, koja je konfliktne situacije rješavala u interesu mira”, ističu iz PKS-a.

Dodaju da je sinoć granica pređena upotrebom prekomjerne sile prema samo jednoj grupi protestanata, što će uticati na sva buduća ponašanja građana.

“Ne činjenje i nekažnjavanje onih koji su kidisali na ustavni poredak zemlje, ne sankcionisanje prisustva brojnih naoružanih grupa o kojima se javno ili tajno govori, sila i gaženje zakona u mnogim segmentima života, polako ali sigurno stvaraju lošu klimu u zemlji, gdje svaki incident može uzrokovati nesagledive posledice. Stoga oni, koji u opisu posla imaju očuvanje ustavnog poretka zemlje, moraju hitno reagovati kako bi očuvali ono najvrjednije-mir i sigurnost građana Crne Gore!”, zaključuju iz PKS-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kovač: Ohrabrivaćemo nadležne da rade na otkriću cjelokupne istine...

Ministarstvo pravde će, uprkos tome što nije represivni organ, ohrabrivati nadležne institucije da rade na otkriću cjelokupne...

Rakočević: U Crnoj Gori otvoren front protiv kriminala

RSE podsjeća da su od stupanja na dužnost novog Specijalnog državnog tužioca (SDT) Vladimira Novovića, u martu...

Abazović: Nemam saznanja da Pavićević radi za BIA

Ok mi je da neko od ministara ne želi da podrži neko od rješenja imenovanja na Vladi. 

“Po meni se ništa neće zvati” selektovan za program...

Od 94 prijavljena projekata debitantskih dugometražnih igranih filmova iz jugoistočne Evrope odabrano je...

Knežević ironično čestitao Mugoši: “Srećna sloboda, mučeniče DPS-a, gromado...

"Srećna ti sloboda mučeniče DPS-a, da je zdravo trošiš, gromado poštenja, podigni obrve radi Severine, Mareza se...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare