test

Pokret Evropa sad tvrdu da ima veliku podršku Danilovgrađana

S Rastoder

10/09/2022

11:03

U Danilovgradu je sinoć održana tribina Pokreta Evropa sad! na kojoj su govorili Jakov Milatović, prof. dr Olivera Injac i dr Filip Ivanović.



Jedan od osnivača Pokreta, Jakov Milatović, iskazao je zadovoljstvo ogromnom podrškom koju Evropa sad! ima u Danilovgradu.

„Raduje me što vidim ovakvu energiju i zajedničku želju da promijenimo Danilovgrad i cijelu Crnu Goru. Danilovgrad je kao i sve ostale opštine u Crnoj Gori prošao kroz teške godine u kojima ekonomski rast nije prelivan u džepove običnih građana i oni su postajali sve siromašniji. Prosječna plata je godinama bila na istom nivou, a partijsko zapošljavanje je obesmislilo obrazovanje i rad”, rekao je Milatović.

On tvrdi da su ostvareni izvanredni rezultati u kratkom roku tokom trajanja 42. Vlade, pogotovo kada je u pitanju poboljšanje životnog standarda svih građana i naglasio da je to samo početak.

„Naš cilj je da nastavimo započeto i da uz podršku svih vas napravimo zemlju jednakih šansi, bogatih građana, gdje će se mladi vraćati, a oni koji žive tu ostajati. Drago mi je što baš u vama imamo saborce na ovom putu”, rekao je Milatović.

Prof. dr Olivera Injac je kazala da Crna Gora mora i može da se mijenja na bolje posebno u ovom ključnom trenutku. Evropa sad! ima viziju da stvori jednake šanse za sve građane, a mnogi od njih nisu do sada dobili priliku već su odlazili iz Crne Gore.

“Želimo zemlju u službi njenih građana, da budemo prosperitetnije i bolje društvo. Prepoznali smo sve probleme koje kao društvo imamo i želimo da ih riješimo zajedničkim radom”, kazala je Injac.

Dr Filip Ivanović je naglasio da Pokret Evropa sad! uglavnom čine mlađi, ali ostvareni i obrazovani, ljudi, koji se po prvi put politički angažuju.

“Želimo da završimo započeto, da stvorimo uslove za dostojanstven život, ali i započnemo sve ono za šta do sada nismo imali priliku. Želimo da osnažimo vladavinu prava, eliminišemo korupciju, poboljšamo zdravstvo i školstvo i Crnu Goru gradimo kao istinski evropsku državu uz novi vrijednosni sistem u kojem građani žive bolje” rekao je Ivanović.

“Put neće biti lak i iziskuje ogromnu kondiciju, ali mi smo odlučni da na tom putu istrajemo i spremni da radimo za sve građane Crne Gore”, zaključio je Ivanović.

Izvor (naslovna fotografija):

Pokret Evropa sad

Ostavite komentar

Komentari (0)