test

Živković: Đukanović će učestvovati u kampanji, bez naše liste neće biti evropske Vlade Crne Gore

Standard

17/05/2023

12:21

Građani će biti u fokusu naše kampanje i liste, kazao je na konferenciji za medije nosilac liste ''Zajedno! Za budućnost koja ti pripada, Danijel Živković''.





“Ne vodimo se populizmom, ni jetfinim političkim trikovima. Ubijeđen sam da ćemo pokrenuti Crnu Goru sa mrtve tačke”, poručuje nosilac liste i v.d. predsjednika DPS Danijel Živković.

On je kazao da je uvjeren da će njihova lista osvojiti najveći broj glasova.

Kaže da je koalicija sastavljena na vrijednosnoj osnovi i vjeruje da će biti garant stabilne Crne Gore koja će biti prva naredna članica EU.

“Izborna lista je sastavljena od uglednih ljudi sa ozbiljnim referencama i kredibilitetom”, dodao je.

On je rekao i da će Milo Đukanović učestvovati u kampanji za predstojeće izbora. Upitan na koji način planiraju da budu dio reformske vlade, kaže da će o tome razmišljati nakon izbora.

“Fokusirani smo sada na izborni rezultat. Nakon 11. juna, kako se poslože izborne karte možemo razgovarati sa onima koji žele dobro Crnoj Gori”, rekao je Živković

Boris Mugoša iz SD-a kazao je da su izašli sa inoviranom kadrovskom ponudom.

“Imamo spoj mladosti i iskustva i energiju da uradimo sve što smo obećali. Ne želimo da obećavamo nešto što nije realno”, naveo je on.

Kako je dodao, “naša je i politička i moralna obaveza da imamo državu socijalne pravde”.

Naglašava da je život u Crnoj Gori težak i da je u posljednjih godinu minimalna potrošačka korpa porasla više od stotinu eura.

Ukazuje i na svakodnevne probleme, porast vršnjačkog nasilja, nasilja nad ženama, tu je i problem negativnog prirodnog priraštaja…migracije sa sjevera ka centralnom i južnom dijelu Crne Gore… Navode da će predložiti samo rješenja koja su održiva.

Mehmed Zenka kaže da je, kao predstavnik nacionalne partije, osjetio potrebu da je krajnje vrijeme da se udrže u odbrani zajedničkih vrijednosti.

“Manjine su vidjele u kakvoj su poziciji posljednje tri godinei kakve poruke i retorika im se šalju. CG treba politicko organizovanje kakvo smo mi uradili, to je Crna Gora u malom. Mislim da ce gradjani znati da cijene naše udruživanje” ,kazao je Zenka.

Vatroslav Belan, član predsjedništva Liberalne partije, kazao je da je vrijeme gubljeno na regionalne inicijative koje koje troše energiju i urušavaju osnovne ciljeve.

Belan kaže da je hitno potrebna stabilizacija ekonomskog sistema.

“Slušamo da li ćemo bankrotirati ili ne, a treba da slušamo kada ćemo početi drugu dionicu autoputa, nastaviti krupne infrastrukturne projekte”, navodi Belan i naglašava da je ovo šansa generacije, te da su zato zajedno.

Konferenciju pratite na linku ispod:

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)