Premijer: Protiv Veljovića ću podnijeti krivičnu prijavu

Premijer Zdravko Krivokapić je, tokom današnje posjete Nikšiću, najavio da će kao građanin podnijeti krivičnu prijavu protiv savjetnika predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.

Veljović je nedavno saslušan u Višem tužilaštvu, nakon što je u autorskom tekstu napisao da je “sveta dužnost i obaveza” svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.

Krivokapić navodi da su takvi nastupi u prethodnom vremenskom periodu završavali vrlo drastičnim elementima i brzim reakcijama tužilaštva.

“On je iskazao nešto što u svakom slučaju ne bi trebalo da radi neko ko je javni funkconer, a on jeste javni funkcioner. To bi po analogiji značilo da ja nijesam trebalo da krenem u proces razrješenja ministra Leposavića. Nema nikakve razlike. Ovo je pozivanje na otpor i znate kako je to zakonom definisano. Samo očekujem da će tužilaštvo da radi svoj posao, kao što ga je radilo u prethodnom vremenskom periodu protiv neistomišljenika”, kazao je premijer.

Kako je kazao, pravda mora da zakuca na vrata svih koji su se ogriješili o zakon. Upravo zbog toga što niko nije podnio krivičnu prijavu, odlučio je da, kako kaže, sam to da uradi kao građanin.

“Mislim da je to građanska obaveza svih nas. Ako imate problem sa premijerom da je nešto ogriješio sa zakonom, krivična prijava. Zašto ne? To je mjera koja mora da iskaže našu brigu i zainteresovanost da svi želimo pravdu. I zato Crna Gora vapi za promjenom u pravosuđu jer je to ostala jedina zarobljena institucija, bez obzira kako doživljamo druge”, istakao je on.

Tužilaštvo je, prema njegovim riječima, tačka odakle sve kreće i zbog toga treba da se desi promjena formiranjem Tužilačkog savjeta i izborom “kompetentnog, uglednog idokazanog čovjeka koji može da to iznese”, a ne politički podobnog.

“Ako nam se to ne desi brojne krivične prijave protiv ovog istog gospodina (Veljovića, prim.aut.) nijesu nikada aktivirane. Morao sam da kao građanin dajem izjavu zbog izjave koju sam dao, a to ne važi za druge. Ako to važi za mene, mora da važi za sve. Zašto sada tužilaštvo ne radi na isti način. Svi moramo da radimo svoj posao odgovorno, profesionalno i u korist zakona, a za naše građane”, poručio je predsjednik Vlade.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare