test

Radulović: Privilegovani što za saveznika imamo Njemačku

Standard

27/06/2022

16:14

Savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Đorđe Radulović imao je danas online sastanak sa specijalnim izaslanikom Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom.

“Crna Gora se osjeća privilegovanom što u ovim teškim vremenima ima za saveznika državu kao što je Savezna Republika Njemačka”, kazao je Radulović.

Sastanak je bila prilika da se sagovornici dotaknu brojnih tema i konstatuju da postoji dobro raspoloženje za uspostavljanje još bolje saradnje između Crne Gore i Njemačke, uz posebnu zahvalnost Njemačkoj na dosadašnjoj podršci Crnoj Gori na njenom putu ka Evropskoj uniji.

“Raduje što, prema poslednjim istraživanjima, postoji izuzetno raspoloženje prema politici proširenja među njemačkim građanima”, poručio je savjetnik Radulović.

Među temama sastanka našle su se i ekonomske teme gdje je posebno istaknuta zainteresovanost za privlačenje što više njemačkih investicija, s posebnim akcentom na zelenu tehnologiju, obnovljive i čiste izvore energije u Crnoj Gori.

Tokom razgovora, razmotrena je i mogućnost posjete specijalnog izaslanika Njemačke za Zapadni Balkan, Manuela Saracina Crnoj Gori, kom prilikom bi se dalje razradile teme od obostranog interesa i doprinijelo intenziviranju ekonomskog i političkog dijaloga između Podgorice i Berlina.

Ostavite komentar

Komentari (0)