test

Radunović: DF i Demokrate očekuju 14 resora

Standard

20/09/2021

07:26

Za polaznu osnovu dogovora koji je postignut između DF-a i Demokrata u cilju rekonstrukcije Vlade uzeli smo ponudu premijera Zdravka Krivokapića, posljednju pred onaj preokret da će da bude vlada eksperata, a po kojoj bi DF-u, odnosno strankama iz koalicije ''Za budućnost Crne Gore'' trebalo da pripadne devet resora, kolegama iz Demokrata pet, a kolegama iz GP URA četiri, s tim što mislim da među ta četiri ulaze i neki njima bliski eksperti, rekao je poslanik DF-a Slaven Radunović.



To je, kaže on, neka polazna osnova, a kako će da bude vidjeće se još. Za Dan je rekao da postoji šansa da i manjine budu dio novog dogovora.

“Imamo veliku priliku da osnažimo ovu vladu koja je zaista imala dosta problema u svom funkcionisanju, i objektivnih i subjektivnih. Između ostalog, nijesu imali našu podršku iz parlamenta zbog određenih poteza, ali i zbog činjenice da jednostavno neke stvari nijesu uradili na način kako smo mi očekivali. To se posebno odnosi na razvlašćivanje DPS-a po dubini, kako to voli narod da kaže, jer je još uvijek na vrlo odgovornim mjestima ubjedljivo najveći broj ljudi iz DPS-a u odnosu na sve ostale stranke, iako je ta stranka izgubila na izborima”, istakao je Radunović.

Govoreći o sporazumu iz septembra prošle godine, on je podsjetio da su iz DF-a još i u kampanji rekli da su spremni da svi zajedno usvoje moratorijum na sva pitanja koja ih dijele, a koja su i tretirana tim sporazumom, tako da su u potpunosti spremni da ispoštuju detalje iz tog dokumenta.

“Očekujemo da kolege iz manjinskih partija ojačaju ovu koaliciju tako da ona naraste na možda 45-46 poslanika. To je vrlo bitno jer su pred nama ozbiljni izazovi, kako u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije tako i u daljim reformama i napretku po pitanju ekonomije, što građane vjerovatno najviše i zanima. Sa manjinskim partijama se razgovara. Ima tu dosta nekih otvorenihpitanja, ali bih rekao da ima šansi da dođe do određenih pomaka”, kazao je Radunović.

Izvor: Dan
Izvor (naslovna fotografija):

Slaven Radunović

Ostavite komentar

Komentari (1)

4C

20 Sep. at 08:34

Kako bilo koja manjinska partija moze uci u Vladu sa DF – om ciji pojedini poslanici sa gadjenjem i podsmjehom izgovaraju cak i njihova imena ?!
O odnosu prema Srebrenici, cetnistvu, Karadzicu, Mladicu i dr pitanjima da ne pricamo