Izvor:Dan

Radunović: DF i Demokrate očekuju 14 resora

Za polaznu osnovu dogovora koji je postignut između DF-a i Demokrata u cilju rekonstrukcije Vlade uzeli smo ponudu premijera Zdravka Krivokapića, posljednju pred onaj preokret da će da bude vlada eksperata, a po kojoj bi DF-u, odnosno strankama iz koalicije ''Za budućnost Crne Gore'' trebalo da pripadne devet resora, kolegama iz Demokrata pet, a kolegama iz GP URA četiri, s tim što mislim da među ta četiri ulaze i neki njima bliski eksperti, rekao je poslanik DF-a Slaven Radunović.

To je, kaže on, neka polazna osnova, a kako će da bude vidjeće se još. Za Dan je rekao da postoji šansa da i manjine budu dio novog dogovora.

“Imamo veliku priliku da osnažimo ovu vladu koja je zaista imala dosta problema u svom funkcionisanju, i objektivnih i subjektivnih. Između ostalog, nijesu imali našu podršku iz parlamenta zbog određenih poteza, ali i zbog činjenice da jednostavno neke stvari nijesu uradili na način kako smo mi očekivali. To se posebno odnosi na razvlašćivanje DPS-a po dubini, kako to voli narod da kaže, jer je još uvijek na vrlo odgovornim mjestima ubjedljivo najveći broj ljudi iz DPS-a u odnosu na sve ostale stranke, iako je ta stranka izgubila na izborima”, istakao je Radunović.

Govoreći o sporazumu iz septembra prošle godine, on je podsjetio da su iz DF-a još i u kampanji rekli da su spremni da svi zajedno usvoje moratorijum na sva pitanja koja ih dijele, a koja su i tretirana tim sporazumom, tako da su u potpunosti spremni da ispoštuju detalje iz tog dokumenta.

“Očekujemo da kolege iz manjinskih partija ojačaju ovu koaliciju tako da ona naraste na možda 45-46 poslanika. To je vrlo bitno jer su pred nama ozbiljni izazovi, kako u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije tako i u daljim reformama i napretku po pitanju ekonomije, što građane vjerovatno najviše i zanima. Sa manjinskim partijama se razgovara. Ima tu dosta nekih otvorenihpitanja, ali bih rekao da ima šansi da dođe do određenih pomaka”, kazao je Radunović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

FDA: Koristi od vakcinacije djece protiv Kovida 19 značajno...

Saopštenje dolazi pošto se očekuje da će panel spoljnih stručnjaka u utorak glasati da li da preporuči...

Regija na rubu sukoba: Bajden šalje moćnu petorku da...

Lidere brine i uloga Rusije koja bi već za nekoliko dana mogla, za početak, zadati težak diplomatski...

BANA: Abazoviću na sastanku predat spisak zahtjeva

Ukazali su da je u posljednje vrijeme, kako tvrde, sve više izraženo podizanje betonskih i metalnih krstova...

DPS Žabljak: Nova kadrovska struktura spremna da se uhvati...

"Na konferenciji je učestvovao 81 delegat i izabran je novi saziv Opštinskog odbora. Osim novoizabranih 50 članova,...

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: Prva nagrada za tim...

Kako je saopšteno iz CBCG, prvu nagradu, u iznosu od 3. 000 eura, osvojio je tim “Budućnost”...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
4C
4C
20/09/2021•08:34 08:34

Kako bilo koja manjinska partija moze uci u Vladu sa DF – om ciji pojedini poslanici sa gadjenjem i podsmjehom izgovaraju cak i njihova imena ?!
O odnosu prema Srebrenici, cetnistvu, Karadzicu, Mladicu i dr pitanjima da ne pricamo