Radunović: Stekli se uslovi za blokadu, nema dogovora o sjednici za izbor predsjednika Skupštine

Poslanik Demokratskog fronta, Slaven Radunović kazao je nakon današnjeg Kolegijuma predsjednika Skupštine, da nije postignut dogovor o održavanju sjednice na kojoj treba da bude izabran novi predsjednik zakonodavnog doma.

On je kazao da je DPS “podržan sa još nekim” insistirao da sjednica na kojoj bi se izabrao predsjednik parlamenta bude 1. marta.

”To za druge klubove nije bilo prihvatljivo jer se nije znao ni ko bi bio kandidat, a i poslovnik je rigorozan”, kazao je Radunović.

”Danas su se stekli uslovi da DF krene pokrene mehanizam blokadom protiv izdaje jer je u tih 49 poslanika koji su podržali prijedlog za održavanje sjednice bilo i pet poslanika SNP”, rekao je Radunović i dodao da se time šalje jasan signal.

”Nije isto kad prevari URA i kad za takvo nešto postoji sumnja da će da uradi SNP koja je bila na listi Za budućnost Crne Gore”, dodao je on.

Apelovao je na SNP da to ne dozvoli i da “ostanu vjerni” onim ljudima koji su ih glasali 30. avgusta.

”Kada smo ih pozvali u koaliciju oni nijesu kontrolisali mandate u Skupštini, poslije izbora su dobili pet. I to su na neki način naši zajednički mandati. Ne kažem da ih nijesu zaslužili”, rekao je Radunović.

Prema njegovim riječima, niko od njih nije bio protiv da se zakaže sjednica, samo nijesu za to da se zakaže prvog ili drugog marta.

Prije kolegijuma održan je neformalni sastanak parlamentarne većine, a Radunović navodi da mu se čini da su već stvari dogovorene između Ure i DPS-a, ali se nada se da to nije slučaj sa SNP.

Naveo je da na pitanje upućeno Dritanu Abazoviću, da li bi bili spremni da podrže osobu koja bi sakupila podršku poslanika, odgovor nisu dobili, pa smatra da se već “zagazilo duboko u izdaju narodne volje”.

”Ostalo je da gospodin Bulajić odredi, odluči hoće li sjednica Skupštine biti održana kada je predloženo”, kazao je Radunović.

Prijedlog za održavanje sjednice Skupštine nisu podržali Demokratski front, Pokret za promjene i Demokrate čiji se predstavnik, kako je i ranije najavljeno iz te stranke, nije odazvao pozivu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nemaju direktora dva mjeseca, radi samo jedna osoba

Iz Ministarstva kratko kažu da će imenovanje novog direktora/ice biti sprovedeno u skladu...

Gubitkom Montenegro erlajnsa sezona traje upola kraće

Veliki gubitak Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja...

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne...

''Siguran sam da će, osim partija koje su predstavljale okosnicu državotvornog bloka uoči...

Đukanović: Neću raspustiti parlament, mnogo sam ozbiljnijih protivnika prebacio...

U ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike Đukanović je rekao da će nastaviti sa...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
4 C
4 C
22/02/2022•20:52 20:52

Kakvu vi to “narodnu volju” branite kad bez URA – NEMATE 41 poslanika, tj vecinu ?!
Crnogorske, suverenisticke,prozapadne, gradjanske, proevropske, pro NATO partije su osvojile sa 44 mandata vecinu na izborima. Vi , SNP, Demokrate i ostale proruske i velikosrpske partije imate 37 poslanika . O cemu pricate ?!