Izvor:Pobjeda

Šćekić: Iz medija sam saznao za povlačenje Prijedloga zakona o popisu, nećemo zbog toga napustiti Vladu

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da članovi Vlade nijesu glasali o povlačenju Prijedloga zakona o popisu stanovništva iz skupštinske procedure, već da je to vjerovatno urađeno u konsultaciji Generalnog sekretarijata Vlade i Parlamenta.

” Svakako ćemo imati razgovor na sjednici Vlade o tome već u četvrtak i dobićemo punu informaciju”, rekao je Šćekić za Andria TV.

Vlada je danas iz skupštinske procedure povukla Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova, koji je utvrdila prethodna izvršna vlast. Kako je danas objavljeno na sajtu Vlade, zaključak o povlačenju Predloga zakona donijet je na sjednici Vlade održanoj 12. maja.

Šćekić je rekao da je o ovoj odluci saznao iz medija, ali ističe da je uvjeren da će nakon završene procedure popis biti sproveden i da će Zakon o popisu biti na dnevnom redu. Na pitanje da li će zbog ove odluke Socijalistička narodna partija (SNP), čiji je funkcioner, napustiti Vladu, s obzirom da je popis bio jedan od uslova za ulazak te partije u izvršnu vlast, Šćekić je odgovorio odrično.

” Prije svega, nije bilo glasanja u tom pravcu. Prilikom vođenja razgovora o formiranju 43. Vlade, popis je, pored Temeljnog ugovora i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije o principima, bio među glavnim prioritetima i uslovima SNP-a”, podsjeća Šćekić.

Prema njegovim riječima, saglasni su u tome da se zakon ne treba predložiti Skupštini dok ne prođe sve zakonske okvire i procedure, počev od javne rasprave.

” Javna rasprava traje 15 dana, mjesec dana… Sve to može da se stigne i to se završava. Ali je mnogo bitnije da neki posao bude odrađen kvalitetno i odgovorno”, poručio je Šćekić.

“Ima prostora za djelovanje SDT-a”

Komentarišući siduaciju u Fondu za zdravstvo i nedavnu izjavu koju je dao da tek treba da se otvori Pandorina kutija, Šćekić je rekao da je na potezu Specijalno državno tužilaštvo.

” Ima prostora za djelovanje Specijalnog tužilaštva. Kada uđe u Fond za zdravstvo vidjeće tačno u kom pravcu se usmjeravalo zdravstvo Crne Gore, s kim i kako su se sklapali ugovori, zašto su izmješteni tenderi iz Fonda u Montefarm, zašto su se davale garancije za određene privatne zdravstvene ustanove, zašto je Klinički centarm tokom pandemije bio zatvoren za građane, i zašto su ostale usluge, osim kovid pacijentima, bile usmjerene na privatne ustanove”, kazao je, između ostalog, ministar zdravlja.

Kazao je i da očekuje da sa svim ljudima u zdravstvenom sistemu napravi značajne iskorake u poboljšanju zdravstvenih usluga.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Crnogorsko tužilaštvo da samoinicijativno procesuira zločine počinje tokom rata...

Najveći broj pripadnika JNA, kako se navodi u zajedničkom saopštenju tih NVO, preko 7000, koji su učestvovali...

Dragan Damjanović novi šef Radne grupe za pregovaračko poglavlje...

“Trenutna pregovaračka struktura prilagođena je zahtjevima Nove metodologije pristupanja EU sa ciljem stabilizacije ispunjenja obaveza koje proističu...

Otvorena nova poslovnica EPCG na Žabljaku

Povodom otvaranja  poslovnice, koja se nalazi u ulici Božidara Žugića 10, izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin istakao je da...

Potpisana deklaracija o smanjenju cijena rominga između zemalja regiona...

Ovaj sporazum doprinijeće smanjenju operativnih troškova privrednika, podstaklo poslovanje izvan matičnih granica i dalo dodatni podsticaj turizmu...

Crna Gora se ne bori protiv dezinformacija jer političari...

Gosti podkasta, direktor Radio televizije Nikšić Nikola Marković i direktorka TV E Sonja Drobac, ocijenili su da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare