SD: “Građanska” Crna Gora nove vlasti sinoć pokazala pravo lice

Čestitamo “procrnogorskim” partijama u vlasti koje nam tokom rasprave o Vladi nekontrolisanim vikanjem i galamom u Skupštini garantovaše da će biti brana očuvanju nacionalnih, odnosno državnih interesa. Sada ih pozivamo da nam objasne u kojoj to građanskoj Crnoj Gori od sinoć, odnosno od 31. avgusta živimo. Da li je to ova, koja se sinoć, nakon izglasavanja Vlade sa najmanjom podrškom od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, slavila na način na koji se slavila? Opet sa zastavama druge države i opet prijeteći da ugrozi sve neistomišljenike, kazale su Socijaldemokrate Crne Gore SD.

Ističu da je nova Crna Gora, očigledno, građanska samo u očima nekoliko poslanika koji je suštinski podržavaju, ali nije za sve one građane koji se osjećaju kao Crnogorci, Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati, a takvih je, kako kažu, 70 odsto u Crnoj Gori.

” Za njih je jučerašnja ikonografija jasan pokazatelj da klizimo u teokratsko društvo zasnovano na vrijednostima srednjeg, a ne 21. vijeka. A šta o novoj Vladi i mandataru misle oni čijim glasovima je izabrana, rekli su u protekla tri dana “, stoji u saopštenju SD-a.

U SD-u su pozdravili poziv novoizabrane ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović da se nose maske i poštuju mjere za sprječavanje širenja koronavirusa, ističući da pretpostavljaju da je apel uputila prvenstveno sama sebi.

” Nadamo se da će ovaj vrhunac licemjerja uroditi plodom jer je, ipak, javno zdravlje u Crnoj Gori u pitanju. A svoj odnos prema mjerama ministarka Borovinić-Bojović je, ne tako davno, pokazala kao načelnica odjeljenja pulmologije KCCG u Podgorici “, zaključeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

DPS Berane: Lokalni funcioneri radna mjesta zamijenili plivanjem za...

"Beranski lokalni funkcioneri: Bojan Radošević, sekretar Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj, Božo...

(UŽIVO) Bajden stigao u Kapitol Hil; Evakuacija Vrhovnog suda...

Inauguraciju možete pratiti uživo na našem portalu: 16:20 Evakuacija Vrhovnog...

MMF snizio stopu rasta za njemačku ekonomiju

Najveća evropska ekonomija ove godine bi trebalo da poraste 3,5 odsto, objavio je...

Vogue će objaviti novu naslovnicu s Kamalom Haris nakon...

Kritičari su se odmah obrušili na fotografiju koja je krasila štampani primjerak izdanja za februar, komentarišući da...

CKM: Ministri na sjednici Skupštine prkosili Crnoj Gori

Kako dodaju, njihov gest je presedan koji zaslužuje svaku osudu.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare