SD: Od Vulinovog primitivizma je jedino gore glasno ćutanje Abazovićeve Vlade

Nakon što se vratio iz posjete Beogradu i saopštio da počinje nova era dobrih odnosa između Crne Gore i Srbije, hladan tuš premijeru Abazoviću obezbijedio je ministar unutrašnjih poslova susjedne Srbije Aleksandar Vulin, koji je najslikovitije pokazao kako u praksi izgleda to “pomirenje”.

Od Vulinovog primitivizma je jedino gore glasno ćutanje ministara u našoj Vladi, koje samo potvrđuje ono o čemu SD od njenog formiranja upozorava – riječ je o Vladi koja je formirana da sprovodi prioritete tuđe a ne naše države, što je nakon samo dva mjeseca njenog funkcionisanja više nego očigledno, navode Socijaldemokrate.

Podsjećaju da se Vulin se nizom uvreda obratio poslanicima crnogorskog Parlamenta koji su svojim glasovima podržali usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, tvrdeći, što je u potpunosti netačno, da su oni Srbiju označili kao genocidnu državu.

“O nizu neistina koje je ovom prilikom Vulin iznio ne bismo, jer njega kao pojavu već odavno niko ne uzima za ozbiljno. Međutim, kada ministar unutrašnjih poslova neke države na ovakav način targetira poslanike u Parlamentu druge države, očekivano je da se Vlada te države oglasi i upozori na takvo ponašanje. Evo, ako ne zbog naša 3 poslanika, makar zbog 41 od 46 poslanika aktuelne parlamentarne većine koji su takođe glasali za navedenu Rezoluciju, uključujući i 4 poslanika Abazovićeve koalicije “Crno na bijelo” na koje je, valjda, uprkos zaslugama njihovog predsjednika, Vulin takođe mislio”, ističe SD.

U potpunosti su saglasni oko jednog – odnosi između Srbije i Crne Gore trebaju i moraju biti bolji.

“Ali da bi oni bili bolji, ovakve pojave poput Vulina moraju biti distancirane od iznošenja svojih retrogradnih stavova u javnom prostoru, a Vlada Crne Gore na čelu sa Abazovićem mora prekinuti sa neukusno servilnim odnosom prema vlastima u Beogradu. Stoga očekujemo da se Vlada oglasi povodom Vulinovih izjava i o njima iznese jasan stav. Ukoliko se, pak, to ne desi, iskreno ih žalimo što je strah od političkog mentora iz Beograda toliki da moraju da funkcionišu po principu “oprostiće ti Đura što te je tukao””, zaključuju u SD-u.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Španski konzervativci nisu uspjeli sastaviti vladu

To je drugo glasanje parlamenta o prijedlogu da Fejho, lider konzervativne Narodne partije, postane premijer, pošto je...

Tri kandidata ne ispunjavaju uslove za članove Savjeta RTV...

Odbor za izbor i imenovanje treba da utvrdi listu kandidata koji ispunjavaju uslove za Savjet RTV Podgorice.

Oslo zabranio ulazak automobilima sa ruskim tablicama

Prema pojašnjenju restrikcija, "lična vozila sa ruskim registracijama sa devet ili manje sjedišta više ne mogu da...

Ambasador Srbije u Vašingtonu: Želimo da NATO preuzme nadležnost...

"Jedini put koji vidimo naprijed, iako će vam možda zvučati čudno što to čujete ambasadora Srbije, jeste...

Kovač: Organizacija sudske vlasti može se urediti samo zakonom

Kovač je to saopštio povodom predloga Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Sudskog savjeta, kojim je predviđeno...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare