Izvor:Pobjeda

SD pokušao da sanira štetu u Plavu

Samo nekoliko sati nakon što su prekjuče popodne Socijaldemokrate predstavile izbornu listu sa kojom će nastupiti na parlamentarnim izborima 30. avgusta, partija Ivana Brajovića dobila je neočekivan udarac . odbor u Plavu, jedinoj opštini u kojoj ova partija vrši vlast obavijesti je javnost da napušta tu partiju.

Pismenu izjavu da više nijesu članovi Socijaldemokrata potpisalo je njih 14, a među njima i predsjednik OO Socijaldemokrata i sekretar u Ministarstvu prosvjete Omer Mehmedović, predsjednik Opštine Mirsad Barjaktarević, potpredsjednik Opštine Blažo Stijović, direktor Nacionalnog parka Prokletije Admir Lalić, vd direktora Direkcije za izgradnju i investicije Radomir Barjaktarović, te više lokalnih funkcionera.

U kratkom saopštenju, koje je ovjereno potpisima njih 14, kao razlog zbog kojeg napuštaju partiju, naveli su nezadovoljstvo listom za izbor poslanika Socijaldemokrata Crne Gore za parlamentarne izbore koju je prethodno usvojila partijska centrala.

– Poštovani građani i građanke, uvaženi prijatelji, obavještavamo Vas da zbog načina sastavljanja liste za izbor poslanika SD za parlamentarne izbore zakazane za dan 30. avgust 2020. godine, nezadovoljni članovi potpisivanjem ovog saopštenja nijesu više članovi Socijaldemokrata Crne Gore, napisali su i potpisali nezadovoljni rukovodioci Socijaldemokrata u Plavu.

Na kraju su pozvali i ostale predstavnike plavskog odbora SD-a da učine isto.

– Zbog odgovornih funkcija koje obavljamo, javnost ćemo blagovremeno upoznati o budućim potezima, poručili su oni.

Pokušali smo da saznamo šta se u stvari desilo u Plavu, čime je centrala Socijaldemokrata naljutila čelnike plavskog odbora zahvaljujući kojem su na vlasti u ovom gradu međutim, međutim, ni iz centrale Socijaldemokrata, ali ni prvi čovjek Plavskog odbora ove partije Omer Mehmedović, niti predsjednik Opštine Mirsad Barjaktarević nijesu željeli da odgovore na naša pitanja.

Dvojicu čelnika ove partije u Plavu pitali smo i da li je njihova odluka konačna i koji su njihovi dalji potezi s obzirom na to da obavljaju, kako su i sami naveli odgovorne funkcije, ali su i tu odgovori izostali.

Prema saznanjima Pobjede, dio najviših funkcionera SD juče je boravio u Plavu, kako bi sanirali štetu, ali se niko nije oglasio tim povodom ni iz stranačke centrale, niti iz plavskog odbora.

-U utorak ćemo se zvanično oglasiti, evo pokušavamo da saniramo štetu, rekao je Pobjedi iz vrha SD-a.

Rok za predaju izbornih lista je 4.avgust.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, rukovodstvo Odbora iz Plava je smatralo da im pripada mjesto među prvih pet na listi, koje im garantuje siguran poslanički mandat.

Portal Standard piše da je za rukovodsto Plava najspornije što je nekadašnji uposlenik u Brajovićevom kabinetu Nihad Canović, na sedmoj poziciji, odmah iza Brajovića, Damira Šehovića, potpredsjednika partije i aktuelnog ministar prosvjete, Borisa Mugoše, člana Predsjedništva partije i poslanika u Skupštini, Marije Blagojević, članice Predsjedništva partije kao i funkcionera Mića Orlandića i Đorđa Suhiha. 

Pošto se očekuje da u slučaju osvajanja vlasti i uzimanja četiri mandata nakon izbora sa liste povuku Šehović, Orlandić i Suhih, vrlo je izvjesno da bi Canović zauzeo jednu od klupa u Skupštini Crne Gore.

Pobjedi je iz vrha SD pojašanjeno da je Canović potpredsjednik opštine Plav i da je preko njegovog, gotovo sigurnog, mandata zastupljena i ta opština u parlamentu.

Podsjećamo da je potpredsjednik SD Blažo Stijović bio učesnik litija u organizaciji SPC, ali to nije razlog napuštanja partije.

Za sada nije jasno hoće li partijska centrala Socijaldemokrata uspjeti da ugasi ovaj neočekivani „požar“ u svom najuspješnijem odboru, tridesetak dana pred izbore. Osim potencijalnog gubitka 1.700 glasova, koliko je trenutno ,,težak” plavski odbor napravljena je i velika šteta političkom imidžu partije jer je riječ o odboru koji daje predsjednika opštine.

Većina odbornika ostala vjerna centrali

Izvor Pobjede iz vrha SD-a je kazao da nije ugrožena vlast te partije u Plavu.

-Devet od deset odbornika je ostalo vjerno centrali a tih 14 su manjina u plavskom Odboru Socijaldemokrata, rekao je izvor Pobjede iz vrha SD-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare