SD: Rijeci Crnojevića treba uliti novi život

Mi, Socijaldemokrate, kao ljudi od riječi i djela, sa puno entuzijazma i posvećenosti radićemo na poboljšanju životnih uslova u našoj Prijestonici, kazala je Ana Novaković Adžić, kandidatkinja na odborničkoj listi “Socijaldemokrate – Dosljedno, da Prijestonica bude prva”.

“Koračamo naprijed sa jasnim ciljem i željom da dajemo ideje, radimo i stvaramo bolje uslove za život. Ovom prilikom ćemo izložiti dio našeg izbornog programa koji je vezan za Rijeku Crnojevića, a koji ćemo, kada uskoro budemo dio lokalne vlasti, pretočiti iz riječi u djela. Rijeka Crnojevića, nekada biser Crne Gore, samo ponekad zna da podsjeti na dane stare slave. Želimo i nastojaćemo da do Rijeke stižemo rekonstruisanim putem, nalik onome koji je sada prema Njegušima, kako bi se sigurnije i brže moglo doći na Rijeku Crnojevića i kako bi stanovnici Rijeke imaju bolju povezanost sa Prijestonicom. Ova investicija će omogućiti dolazak i duži boravak većeg broja turista nego što je to sada slučaj. Kada riješimo ovaj veliki infrastrukturni problem, realno je očekivati mnogo veće investicije u smještajne i ugostiteljske kapacitete”, rekla je Novaković Adžić.

Ona smatra da razvoj turizma zahtjeva mnogo veća ulaganja od strane lokalne samouprave.

“Prioritet Socijaldemokrata je, kao i u Prijestonici, rješavanje lošeg vodosnadbijevanja. Danas je ono neredovno i higijenski neadekvatno, što zahtjeva brzo i efikasno reagovanje. Evidentan je i problem nedovoljnog broja parking mjesta, posebno tokom ljeta, ali i vikendima, kad su kolone parkiranih automobila prevelike i predstavljaju problem za normalno funkcionisanje saobraćaja na Rijeci Crnojevića. U dogovoru sa nadležnim institucijama i mještanima, nastojaćemo da što prije i taj problem riješimo”, rekla je Novaković Adžić.

Kako ona kaže prioritetni problemi sa kojima se u koštac konačno mora uhvatiti lokalna vlast jesu odvođenje otpadnih voda i proširenje ostalih puteva u Riječkoj nahiji.

“Efikasnija saradnja lokalne samouprave i mjesne zajednice, kao i bolji marketing turističke ponude, dovešće do bržeg razvoja male privrede i seoskog turizma. Istinski ćemo nastojati da završimo ove projekte, koji će stvoriti uslove da se u Rijeku ulije novi život, što će jednoj lijepoj školi dovesti nove učenike i ujedno biti najbolji pokazatelj revitalizacije ovog područja. Podržite nas, zaokružite broj 4. Da Prijestonica bude Prva!”, zaključuje Novaković Adžić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

FDA: Koristi od vakcinacije djece protiv Kovida 19 značajno...

Saopštenje dolazi pošto se očekuje da će panel spoljnih stručnjaka u utorak glasati da li da preporuči...

Regija na rubu sukoba: Bajden šalje moćnu petorku da...

Lidere brine i uloga Rusije koja bi već za nekoliko dana mogla, za početak, zadati težak diplomatski...

BANA: Abazoviću na sastanku predat spisak zahtjeva

Ukazali su da je u posljednje vrijeme, kako tvrde, sve više izraženo podizanje betonskih i metalnih krstova...

DPS Žabljak: Nova kadrovska struktura spremna da se uhvati...

"Na konferenciji je učestvovao 81 delegat i izabran je novi saziv Opštinskog odbora. Osim novoizabranih 50 članova,...

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: Prva nagrada za tim...

Kako je saopšteno iz CBCG, prvu nagradu, u iznosu od 3. 000 eura, osvojio je tim “Budućnost”...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare