SDT traži skidanje imuniteta za Boškovića, Brajovića, Šehovića, Sekulić i Pribilović

Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je zahtjev predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić, Suzani Pribilović, kao i poslanicima SD-a Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću.

Kako saznaje Portal Standard, SDT je tražio skidanje imuniteta jer je protiv tih poslanika formiran krivični predmet zbog produženog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja.Kako se navodi u dopisu SDT-a utvrđeno je da postoji odgovarajući stepen sumnje da su prijavljena lica u periodu od 2016. do 2020. godine, u Podgorici, učinila prijavljeno krivično djelo.

“Tako što su, prijavljeni Bošković, kao predsjednik, a ostali prijavljeni, kao članovi Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera Vlade Crne Gore (Službeni list Crne Gore”, br. 31/2014, 24/2016 i 3/2018), i tako, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi iznos od trideset hiljada eura.

Kako je državnom tužiocu poznato da su pojedini prijavljeni poslanici u Skupštini Crne Gore i uživaju imunitet, zbog čega se protv njih ne može pokrenuti krivični postupak, niti odrediti pritvor, bez odobrenja Skupštine, jer nijesu zatečeni u vršenju krivičnog djela za koje je propisana kazna u trajanju dužem od pet godina zatvora, u smislu čl.247 st.1 Zakonika o krivičnom postupku, a u vezi čl.58 st.2 Poslovnika Skupštine Crne Gore, dostavljam Zahtjev da Skupština Crne Gore da odobrenje za krivično gonjenje poslanika Predraga Boškovića, Ivana Brajovića, Damira Šehovića, Dragice Sekulić i Suzane Pribilović”, navodi se u zahtjevu SDT-a upućenog Skupštini Crne Gore.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bojović: Ginisova knjiga rekorda frapirana crnogorskom parlamentarnom većinom

"Premijer od tri procenta upravlja Vladom koju čine stranke od šest odsto. Vladu čuvaju izborni dobitnici koji...

Crveni krst: Svijet nije spreman za sljedeću pandemiju

IFRC u ovogodišnjem izvještaju, za razliku od prethodnih, nije istraživao brojne prirodne katastrofe koje su izazvale ogromno...

Bilčik: EU u javnom životu Srbije često nije tretirana...

„Bilo bi od velike pomoći kada bi EU u javnom životu Srbije bila tretirana fer od političara...

Makron ne isključuje slanje borbenih aviona Kijevu, ali pod...

Francuska je dosad slala Kijevu protivvazdušne sisteme, raketne bacače, topove i ostalu vojnu opremu, i obećala je...

Plenković o Milanovićevoj izjavi: Kosovo nije anektirano

„Niko nije anektirao Kosovo jer bi ga onda pripojio nekoj drugoj državi. Ne znam za pojam ekstrakcije...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
XXL
XXL
06/12/2022•18:57 18:57

Temeljni ugovor sa Crkvom Srbije Unisteni i zatvoreni Montenegroairlines, Duvanski, KAP, Zeljezara, otjeran Aman Rizorts, sad pokusavaju da otjeraju Telekom, Afera sa “unistenim i spaljenim” cigaretama i Radom M. Opstrukcija Ustavnog suda gdje je poslanica URA cak 18 puta uzdrzana na glasanju Prozivanje i prijetnje medijima, novinarima i intelektualcima koji nisu na liniji sa srpskim svetom AV i Vulina Pocetak progona, hapsenja i zabranjivanja opozicionih suverenistickih i crnogorskih politicara, partija, organizacija i udruzenja koje stavljaju na teroristicke liste za odstrel … Zapad, USA, GB, EU, NATO cute o ne reaguju… a ovde pocinje fasizam i diktatura ljudi koji imaju 2,8… Pročitaj više »