Šehović – Gandel: Crna Gora mora imati stabilnu i jasno evropski i evroatlantski orijentisanu Vladu

Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović, primio je ambasadora Slovačke u Crnoj Gori Borisa Gandela sa kojim je razgovarao o političkoj situaciji u državi, ali i aktuelnim dešavanjima u Evropi.

Šehović je rekao da politička nestabilnost u Crnoj Gori, imajući u vidu rasplet događaja u Evropi, izaziva dodatnu zabrinutost i upućuje na što hitniju potrebu izlaska iz krize.

“Crna Gora, u vremenu kada se čitava Evropa suočava sa ozbiljnim bezbjednosnim izazovima, mora imati stabilnu i jasno evropski i evroatlantski orijentisanu Vladu, te da oko tih
evropskih i evroatlantskih, odnosno civilizacijskih vrijednosti nije poželjno praviti trule kompromise koji bi se Crnoj Gori mogli vratiti kao bumerang. Posebno ne u ovom bezbjednosno osjetljivom trenutku. Po pitanju aktuelnih događaja i rata u Ukrajini, čvrsto vjerujem da Evropa mora imati jedinstven i jasan stav, te da Crna Gora ne smije sebi dozvoliti da, kao što je to slučaj sa odlazećom Vladom, ne sprovodi dosljedno politiku koju sprovode naši međunarodni partneri iz EU i NATO“, kazao je Šehović.

Gandel je, kako su naveli iz partije, izražavajući zahvalnost za susret, istakao da se Evropa danas suočava sa brojnim izazovima, te da Crna Gora, kao država kandidat za članstvo u EU i punopravna članica NATO-a “treba da svoju politiku usklađuje sa međunarodnim partnerima”.

„Stoga vjerujem da nova Vlada zaista mora imati jasno evropsko i evroatlantsko opredjeljenje, jasne stavove povodom nekih ključnih pitanja, te da ona mora pokazati jasne i iskrene namjere da nastavi reforme u pregovaračkom procesu sa EU. Trenutna društveno-politička kriza u kojoj se Crna Gora nalazi predstavlja razlog za zabrinutost i potrebno je, u što kraćem roku, doći do njenog razrješenja i povratka stabilnosti“, rekao je Gandel.

Šehović se zahvalio Gandelu na tradicionalno dobrim odnosima dvije države i podršci koju Crna Gora dobija od Slovačke, izražavajući uvjerenje da će Crna Gora, u što kraćem vremenskom roku, dobiti novu, “u potpunosti evropski i evroatlantski opredijeljenu Vladu”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vojinović održao sastanak sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika ‘Asocijacijom...

Pored ministra Vojinovića i ambasadora Crne Gore u Francuskoj Ivana Ivaniševića sa saradnicima,...

Vojinović-Becker: Višestruka korist od besplatnog srednjeg obrazovanja za djecu...

Becker je predstavila ministru Vojinoviću inicijativu za proširenje aktuelnog međunarodnog pravnog okvira...

Ponovljen oglas za prijem 70 vojnika po ugovoru

Kandidati moraju, kako se navodi u saopštenju, ispuniti...

Počela 10. sjednica Vlade: Produžena akciza za gorivo

Na početku sjednice premijer Dritan Abazović je poslanicima uputio...

Nikola Jokić dobio najveći ugovor u istoriji NBA lige

Dvostruki uzastopni MVP će potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 264 miliona dolara, takozvani...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare