Škrelja: Abazović bahato krši Zakon o finansiranju stranaka, ne bi li pokušao da uspori pad svoje stranke

Odlazeći premijer Dritan Abazović, kojeg će istorija upamtiti po podrivanju demokratskog i pravnog sistema Crne Gore, svojoj bogatoj kolekciji nepočinstava, dodao je i kršenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i kampanja, podređujući ga protivzakonitom partijskom zapošljavanju, kazao je Luiđ Škrelja, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Naime, iako zakon zabranjuje zapošljavanje od perioda raspisivanja do održavanja izbora, odlazeći premijer je istim aktom počinio dvostruko kršenje propisa – ne samo da je na neodređeno vrijeme zaposlio pet svojih savjetnika u samoj završnici predizborne kampanje, već je zaposlio i jednu savjetnicu više nego što je predviđeno izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji kabineta predsjednika Vlade”, navodi Škrelja.

Kako je istakao, Abazović u tehničkom mandatu, razbacuje novac iz budžeta, putuje sa savjetnicima po bijelom svijetu, zapošljava protivzakonito, i kupuje na različite načine političku podršku, ne bi li nekako spasao minimalni rejting svoje stranke.

“Svjesno bahato kršeći propise, Abazović svoj politički kraj obilježava još jednom aferom koja je jasan indikator štetočinskog odnosa prema interesima i novcu građana, koji su očigledno osuđeni na finansiranje zarada funkcionera URA-e. Nakon zarobljavanja preduzeća, ‘’oslobodioci’’ su zarobili i državnu upravu, koja je postala mehanizam za zapošljavanje uhljeba, nestručnog partijskog kadra i predizborno potkusurivanje u mukotrpnoj borbi za cenzus”, zaključuje Škrelja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kandidati za predsjednika KSCG: Lukšića podržala čak 23 kluba,...

Prema saznanjima RTCG, Lukšića su predložila 23 kluba, a Pekovića deset, čime je u poslednji čas on...

STANDARD SAZNAJE: Uprava policije planira novčano da nagradi policajce...

Kako portal Standard nezvanino saznaje na predlog direktora Uprave policije a, a odlukom ministra Filipa Adžića formiran...

Naredne sedmice početak kampanje Poreski karavan

Tribine će se organizovati po određenom rasporedu i to za obveznike iz Bara i Ulcinja u utorak...

Hrvatska: Eksplozija u blizini tržnog centra u Rijeci, pronađene...

Neposredno prije pomenutog događaja, oko ponoći, policijski službenici Primorsko-goranske policijske uprave zatekli su ispred tržnog centra na...

Tmušić: Jedino na temeljima istinske socijaldemokratije možemo sačuvati svaki...

Kako je saopšteno iz SDP-a, Tmušić je na predstojećim izborima 11. juna pružio podršku listi “SDP –...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare