Škrelja: URA besramno laže, Đukanović nije insistirao na “paket” dogovoru po pitanju kadrovskih rješenja u pravosuđu

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Luiđ Škrelja kazao je da su netačne tvrdnje GP URA da je predsjednik te partije Milo Đukanović insistirao na ''paket'' dogovoru po pitanju kadrovskih rješenja u pravosuđu.

– Pored toga što učestvuje u nečasnim planovima svog lidera, lijepi njegove etikete “ekstremista” i “fašista” svima koji im uznemiravaju savjest, URA i – besramno laže. Dakle, apsolutno je netačno da je predsjednik Đukanović insistirao na “paket” dogovoru po pitanju kadrovskih rješenja u pravosuđu, jer da je tako bilo ne bi naša stranka imala izuzetno konstruktivan pristup prema izboru sudija Ustavnog suda i uglednih pravnika u Sudskom savjetu – istakao je Škrelja u saopštenju.

On je istakao da nema ničeg čudnog u ponašanju DF koji je, kako kaže, iskoristio svoju poziciju da ucijenjuje “naivnog” premijera.

– A on, pristajući na ucjene, iz samo njemu poznatog razloga, zapravo je i sam učestvovao u blokadi EU puta Crne Gore – dodao je Škrelja.

Da je ucjenjivački repertoar DF širok, pokazuje i to, naglašava Škrelja, da su dogovor oko pravosuđa uslovili i neizglasavanjem zakona kojim bi Zeta postala samostalna opština.

– Više je nego očigledno, da bi sljedeći ultimatum za famoznih dvije trećine bio da Crna Gora postane članica “Open Balkana”. Dakle, repertoaru “korisnih” ucjena nebo je granica, i ređale bi se sve dotle dok Crna Gora ne bi ostala bez mogućnosti da samostalno vodi svoju politiku, čvrsto ukopana u balkansko živo blato, sa izvjesnom perspektivom da se iz njega ne isčupa narednih nekoliko decenija.Hvala Uri i DF-u na takvoj “viziji”, ali je ovdje neće sprovoditi dok god ima onih kojima je svoja država draža nego tuđa – naglasio je Škrelja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Filipović: Abazović je slagao, jedinu nekretninu koju sam ikad...

“Dritan je danas mučki i fukarski slagao. Ja od 2015. nisam politički eksponirana ličnost i ne moram...

ZA SEDAM DANA POČINJE SEA DANCE: Ljeto će produžiti...

Omiljena umjetnica ovih prostora Konstrakta prvi put...

Preuzimanje Željezare da se završi do 1. septembra

Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović kazao je za Televiziju Crne Gore da su...

Crnogorski PEN centar: Abazović još jednom bahato crta metu...

Njihovo saopštenje prenosimo integralno: "Nasred śednice Parlamenta Crne Gore Abazović...

Čanak o Abazoviću: Po običaju laže

„Kaže Dritan Abazović u Skupštini Crne Gore da me crnogorska opcija dovodi u...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare