Smailović: Prethodna Vlada zakočila ključne razvojne projekte u državi

Ono na šta smo iz Bošnjačke stranke upozoravali tokom skupštinskih rasprava o Budžetu za prethodne dvije godine na žalost građana Crne Gore, posebno onih na sjeveru, desilo se. Zaustavljene su ključne kapitalne investicije, koje su imale za cilj ujednačavanje regionalne razvijenosti, podizanje nivoa privredne aktivnosti u nerazvijenim područjima i smirivanje unutrašnjih i vanjskih demografskih kretanja koji depopulizuju sjever Crne Gore, poručio je poslanik Bošnjačke stranke Amer Smailović.

On je istakao da razlog za zabrinutost predstavljaju činjenice koje je iznio ministar finansija Aleksandar Damjanović, a posebne one o stepenu realizacije kapitalnog budžeta sa aspekta regionalnog razvoja.

“Ono što posebno brine jeste da u ovom kapitalnom budžetu, koji je od strane prethodnog ministra finansija Milojka Spajića najavljivan kao rekordan, ne samo da opet nisu izdvojena dovoljna sredstva za ključne projekte, već su i oni projekti koji su postali sastavni dio kapitalnog budžeta postali mrtvo slovo na papiru.

“Tome u prilog govore poražavajući podaci koje je ministar Damjanović iznio, a tiču se dinamike realizacije kapitalnog budžeta u prvoj polovini tekuće godine. U tom periodu je realizovano svega 47,9 miliona eura od čega se 21,5 milion odnosi na projakat auto-puta, a ostatak od 26,4 miliona za sve ostale razvojne projekte od planiranih ukupno 240 miliona eura.

Potvrdu da smo, nažalost, bili u pravu kada smo govorili da je budžet populistički, neizbalansiran i nerealan najskuplje će platiti građani Crne Gore. jer bez kapitalnih projekata nema ni razvoja”, kazao je Smailović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare