Spajić: Nema potrebe za predkoalicioni aranžman, ubijeđen sam da će me Demokrate i URA podržati

Imamo najveću šansu da pobijedimo na predsjedničkim izborima, bitno je da Crna Gora ne sklizne u devedesete, rekao je lider Pokreta Evropa sad i kandidat na predsjedničkim izborima 19. marta Milojko Spajić.

On je gostujući na Radio televiziji Crne Gore istakao da je funkcija predsjednika bitna.

“Vidimo da mnoge stvari ne funkcionišu, imamo i sudsvo, problematične institucije, a potrebno je da makar jedna institucija funkcioniše kako treba”, naveo je Spajić.

Naglasio je da je Crna Gora stala na evropskom putu.

“Vidimo u kakvoj smo situaciji – poslije Turske smo država koja je najduže u pregovorima sa Evropskom unijom, nemamo ni pristup tržištu kapitala i ne znamo kako da se zadužimo ove godine”, rekao je Spajić.

Kaže da ako građani izaberu put Pokreta Evropa sad da sed Crna Gora kreće ka nezaustavljivom ekonomskom razvoju.

“U suprotnom, vraćamo se u siromaštvo, podjele i nešto što svi želimo da zaboravimo”, naveo je Spajić.

Na pitanje da se istog dana održavaju parlamentarni i predsjednički izbori, Spajić nije ubijeđen da bi tada odlučio da se kandiduje za predsjednika.

Na pitanje da li ispunjava kriterijume da se kandiduje za predsjednika, Spajić odgovara da je MUP nadležna institucija u tom slučaju i da će prihvatiti njihovu odluku.

“Ispoštovaću svaku odluku institucija – ukoliko kažu da mogu da budem kandidat biću, ukoliko ne, ja ću takvu odluku prihvatiti”, rekao je Spajić na TVCG.

On je potom pročitao dokument koji, kako je citirao, “potvrđuje da Spajić Milojko ima prijavljeno prebivalište od 1987. do 2021.” bio je, kako kaže, u Pljevljima a od 2021. do 2023. u Podgorici.

Spajić nije želio da komentariše kandidaturu lidera DF-a Andrije Mandića.

“Ne bih se bavio političkom konkurencijom”, dodao je.

O koaliciji sa Demokratama: Kada partije prelaze cenzus nema potrebe da ulaze u predkoalicioni aranžman

Na pitanje da li su spremni da potpišu sporazum sa Demokratama da oni imaju nosioca liste za parlamentarne a da Spajića podrže za predsjedničke, lider Evrope sad smatra da bi koalicijom sa Demokratama “smanjili zbir procenata i smanjili čitav blok što je krucijalno”.

“Mislim da, kada partije prelaze cenzus, nema potrebe da ulaze u predkoalicioni aranžman. Mislim da treba da izađu pred građane sa čistom politikom… Koalicionim aranžmanima bi izgubili jednu jaku poruku građana”, dodao je on.

“Sa DPS-om i DF-om, ukoliko ne budemo morali, ne želimo da sarađujemo”

“Mislim da treba da bude cilj da partije koje grade slične ideologije treba u zbiru da imaju 51 odsto, da bi mogli da vršimo vlast bez destruktivnih elemenata i partija prošlosti. To su primarno DPS i DF. To su partije sa kojima, ukoliko ne budemo morali, ne želimo da sarađujemo”, naglasio je Spajić.

“Ubijeđen sam da će Demokrate i URA podržati našu kandidaturu”

Lider Evrope sad rekao je da ima intenzivnu komunikaciju sa liderom Demorkata Aleksom Bečićem i liderom URE Dritanom Abazovićem.

“Ubijeđen sam da će oni na kraju presjeći i podržati našu kandidaturu. To je zajednička i pobjednička kandidatura. Pozivamo i ostale pojedince i partije manje brojnih naroda da podrže našu kandidaturu”, poručio je Spajić.

Rekao je i da je ubijeđen da će proći u drugi krug, kao i da “ne može da zamisli takav scenario”.

Poručio je da će se “kao predsjednik zalagati da niko ne bude diskriminisan”.

“Prihvatljive građanske partije i manje brojnih naroda”

Na pitanje koje su im partije prihvatljivi partneri, Spajić je rekao da su to građanske partije i partije manje brojnih naroda.

“Mislim da postoje partije prošlosti koje zastupaju loše politike. Nadam se da će se te partije promijeniti, to su primarno lideri. Mislim da ima puno tu mladih i sjajnih ljudi koji mi se konstantno javljaju. Mislim da će naša kandidatura imati veliku podršku birača iz tih partija ui naadm se da će se te partije reformisati i doći mladi, pošteni ljudi. U ovom trenutku te partije nisu partneri”, kazao je Spajić aludirajući na DF i DPS.

Ukoliko bi morali da biraju između DPS-a i DF-a, Spajić kaže da “sa ovakvim DPS-om i DF-om ne planiramo saradnju”.

“Ukoliko oni promijene svoje politike… Vidjeli smo naznake DF-a koji je pokušao da prikaže da su prihvatili program Evrope sad… i da je DPS počeo da prihvata program Evropa sad za Crnu Goru. Pozdravljamo takve korake. Mislim da oni moraju da nastave mnogo odlučnije da se ponašaju da građanima dokažu da stvarno podržavaju dobre inicijatie i onda će biti apsolutno partneri”, kazao je lider Evrope sad.

Interesuje ga, kaže, suština tih politika.

“Ukoliko se poklapamo i imaju ljudske resurse da pokriju određene funkcije, apsolutno smo da oni budu zastupljeni u vlasti”, dodao je.

“Medojević se borio protiv korupcije sa prskalicama na stadionu, očekujem još ružnije napade”

Komentarišući optužbe lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića i njegov poziv da SDT-u aa proširi istragu na njega o švercu cigareta, Spajić je rekao da se to uvijek dešava pred izbore.

“Dotični gospodin i politička grupacija iza njega nastavljaju sa destruktivnom politikom 90-ih ličnog prljanja bez vizije za Crnu Goru. To se uvijek dešava pred izbore, takva tirada traje već dvije godine. Dotični gospodin se borio protiv korupcije sa prskalicama na stadionu, i tvrdio u jednom trenutku da ne postoji šverc cigareta u Crnoj Gori. To su sočne neistine. Očekujem  još brutalnije i ružnije napade”, rekao je Spajić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD: Kukavički pokušaji zastrašivanja i napada na Crnogorce neće...

Pod parolom pomirenja, oni koji su, umjesto Crne Gore, vjerni nekoj drugoj državi, u panici od sasvim...

(VIDEO) Četvorica maskiranih muškaraca palicama napali mladića sa crnogorskom...

Kako se na videu zabilježenom u Urgentnom centru čuje, očevidac napada je policiji ispričao da su mladića,...

Sjutra oblačno, povremeno kiša

Vjetar mjestimično umjeren do jak, uglavnom jugozapadni, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura...

Sekulić: Milatović pokazao elementarno nepoznavanje ekonomije, ne zna da...

Tako se, po njegovim riječima, minimalna potrošačka korpa od decembra 2020. povećala sa 641euro na 800 eura...

Bošković: U nedjelju svi za broj 1, zbog Crne...

“Čast i zadovoljstvo je biti dio ove veličanstvene i posebno emotivne, građanske, evropske i pobjedničke konvencije. U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare