test

SPASOJEVIĆ OD SINDIKALCA DO FOTELJE: Načelnik Istražnog zatvora ne voli Amerikance, voli slovo Z, slavi rusku agresiju i “dogodine će na Lovćenu”

Standard

09/10/2022

11:28

Sindikalni aktivizam Predraga Spasojevića u UIKS-u očigledno je urodio plodom. Nijesu to veće plate i bolji uslovi zaposlenih, za čija ciljeve se borio, već novo namještenje u menadžmentu ove institucije. On je početkom septembra ove godine imenovan za novog načelnika Istražnog zatvora u Spužu. Ne bi to bilo ništa čudno, jer se i ranije dešavalo da sindikalci prosto promijene strane i borbu za radnička prava zamijene za upravljačku fotelju.

U profesionalnu kompetentnost Spasojevića nećemo ulaziti, sudiće oni koji se bolje razumiju u ovaj težak i izazovan posao, ali su sporni stavovi iskazani, uglavnom na društvenim mrežama, koji su sasvim suprotni od proklamovane i zvanične politike vlade u tehničkom mandatu.

Spasojević je jedan od najaktvnijih korisnika FB i koristi ga kako bi priznao javnosti da ne voli Amerikance, da je Rusija s pravom na teritoriji Ukrajine, da je protiv NATO alijanse, da je Kosovo Srbija….da “voli slobodu i da smo načisto”.

“E baš me Z abrinu, sjedoh u kafanu, kad konobar nosi majicu sa slovom Z, hoće li Ukrajinska ambasada moć da Z aspe noćas”, napisao je ironično Spasojević, naglašavajući slovo Z, što je znak koji se veže za ruske okuipacione trupe i takozvanu specijalnu operaciju u toj zemlji.

Imao je opservaciju i na propagandni video uradak proruskih snaga, komentarišući naslov da je “Ukrajinska vojska i policija blokirala pravoslavnu litiju”.

“Molimo se velikom gospodu Bogu da bratski narodi u Ukrajini progledaju”, napisao je redovni učesnik litija SPC u Crnoj Gori, bivši sindikalac, a sadašnji šef Istražnog zatvora u Spužu.

To da ne voli Amerikance i da nije naročito fasciniran NATO alijansom je vidljivo skoro iz svakog komentara ili objave na Spasojevićevom FB profilu, a najilustrativniji je opis iz marta ove godine.

“E lijepo je biti slobodan čovjek!!! Onda govoriš ono što misliš, ne moraš da se ulizuješ nikome, pa ni ambasadama, možeš slobodno da budeš protiv NATO-a, da kažeš da su ti miliji Rusi od zapada, da KOSOVO JE SRBIJA!!! Da kažeš kako nije dobro sa DPS, SD i SDP-om praviti novu većinu. VOLIM SLOBODU!!! DA SMO NAČISTO”, uzviknu je Spasojević sa FB i sebi olakšao dušu.

Imao je šta i da doda na izjavu ministra odbrane Raška Konjevića o ruskoj agresiji na Ukrajinu.

“Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu!! NATO u SRJ branio ljudska prava 1999!!! Ako su u Ukrajini ugrožena ljudska prava Rusima, onda se to ne može štititi na ovakav način! Principijelni Raško!!!

Obećao je, takođe sve sa FB profila da će se boriti za rušenje Njegoševe kapele, koju su najavili njegovi saborci iz Srpske pravoslavne crkve, sve sa pokličom “DOGODINE NA LOVĆENU”.

Teško je pobrojati i ispisati sve što je Spasojević sa FB poručivao i promovisao, ali je i ovo dovoljno da vidimo o kakvom je profilu ličnosti riječ.

Iz uprave UIKS-a nijesu odgovorili Standardu na pitanja da li su uopoznati sa stavovima njihovog službenika, niti da li on može sa takvim stavovima da bude načelnik Istražnog zatvora, tako odgovorne i zahtjevne menadžerske funkcije.

Možda odgovor leži u predpostavci da i rukovodioci dijele iste vrijednosti, te da je Spasojević baš zbog toga i zaslužio napredovanje u službi.

Izvor (naslovna fotografija):

Predrag Spasojević

Ostavite komentar

Komentari (4)

Libero7

09 Oct. at 20:39

Kakav debil

Dangrad

09 Oct. at 16:05

Zamislite, iz Bačke Palanke se dovuklo da nama prosipa Srpski nacionalizam.
Napolje!!!

piperka

09 Oct. at 15:13

Faca mu sve govori. Debil!

JovoZ

09 Oct. at 13:49

Njemu će biti mjesto iza druge strane rešetaka. Kad – tad