Stanišić: Usvojiti Lex specialis koji bi poništio sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita funkcionerima

Neophodno je da Skupština Crne Gore u hitnom postupku usvoji Lex specialis koji bi poništio sve odluge bivšeg režima, kojima se obezbjeđuje privatna korist državnim funkcionerima, a na štetu Crne Gore, poručuje Boban Stanišić, predsjednik mladih PzP-a i član Predsjedništva.

Ovim Lex specialisom sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita, po netržišnim uslovima bi bile poništene i svim javnim funkcionerima bi bili ponuđeni aneksi ugovora po kojima bi morali platiti tržišnu vrijednost stanova i otplata cjelokupnih iznosa kredita.

U suprotnom država bi oduzimala dodijeljene stanove i pokrenula proces prinudne naplate u slučajevima dodijeljenih stambenih kredita – navodi Stanišić. 

Ovakav Lex specialis bi se odnosio samo na javne funkcionere, a ne na državne službenike koji su u stanju socijalne potrebe u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju dobili sredstva za poboljšanje uslova života, navodi on. 

– Takođe, s obzirom na to da je Skupština Crne Gore rekorder po usvajanju rezolucija koje dijele crnogorsko društvo, poslanici bi trebalo da usvoje i Rezoluciju osude agresije javnih funkcionera na stanove po povlašćenim uslovima. Ovom rezolucijom bi se osudili svi oni javni funkcioneri koji su bili učesnici ”stambene korupcije”, među kojima su predvodnici: Vesna Medenica, Suljo Mustafić, Ivica Stanković, Blažo Jovanić, Sreten Radonjić i mnogi drugi DPS prvoborci i ”branitelji” države.

Demokratski front se zalaže za reviziju svih koruptivnih odluka vezanih za stambenu politiku bivšeg režima i poništavanju istih, kao i poštovanju Evropske socijalne povelje i člana 31 koji reguliše pravo na stan – zaključuje Stanišić. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Poznato je ko će biti novi predsjednik Juventusa

Naime, tamošnji mediji prenose kako će se na funkciji predsjednika Juventusa naći biznismen Đanluka Ferero. Rođen u...

Ruski milijarder poginuo u padu helikoptera kod Monaka

Taran je još 1997. osnovao Libertex, platformu za online trgovanje, a u posljednje vrijeme se bavio kriptovalutama.

Bar: Jedna osoba povrijeđena u sudaru dva automobila

Jedno lice transportovano je u Opštu bolnicu Bar, radi ukazivanja ljekarske pomoći, potvrđeno je Primorskom portalu. Za...

Naučnici: Osam čaša vode dnevno ipak bi moglo da...

Naučnici sa Univerzitete u Aberdinu otkrili su da je preporučeni unos od dva litra vode dnevno često...

Berancu dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog nelegalne...

Okrivljeni je, prema navodima optužnice 27.marta 2021. godine, radi prodaje držao dvije tablete oznake „Mabron retard“ ukupne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare