Stanišić: Usvojiti Lex specialis koji bi poništio sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita funkcionerima

Neophodno je da Skupština Crne Gore u hitnom postupku usvoji Lex specialis koji bi poništio sve odluge bivšeg režima, kojima se obezbjeđuje privatna korist državnim funkcionerima, a na štetu Crne Gore, poručuje Boban Stanišić, predsjednik mladih PzP-a i član Predsjedništva.

Ovim Lex specialisom sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita, po netržišnim uslovima bi bile poništene i svim javnim funkcionerima bi bili ponuđeni aneksi ugovora po kojima bi morali platiti tržišnu vrijednost stanova i otplata cjelokupnih iznosa kredita.

U suprotnom država bi oduzimala dodijeljene stanove i pokrenula proces prinudne naplate u slučajevima dodijeljenih stambenih kredita – navodi Stanišić. 

Ovakav Lex specialis bi se odnosio samo na javne funkcionere, a ne na državne službenike koji su u stanju socijalne potrebe u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju dobili sredstva za poboljšanje uslova života, navodi on. 

– Takođe, s obzirom na to da je Skupština Crne Gore rekorder po usvajanju rezolucija koje dijele crnogorsko društvo, poslanici bi trebalo da usvoje i Rezoluciju osude agresije javnih funkcionera na stanove po povlašćenim uslovima. Ovom rezolucijom bi se osudili svi oni javni funkcioneri koji su bili učesnici ”stambene korupcije”, među kojima su predvodnici: Vesna Medenica, Suljo Mustafić, Ivica Stanković, Blažo Jovanić, Sreten Radonjić i mnogi drugi DPS prvoborci i ”branitelji” države.

Demokratski front se zalaže za reviziju svih koruptivnih odluka vezanih za stambenu politiku bivšeg režima i poništavanju istih, kao i poštovanju Evropske socijalne povelje i člana 31 koji reguliše pravo na stan – zaključuje Stanišić. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Papa Franjo izašao iz bolnice gdje se liječio od...

Osamdesetšetogodišnji papa Franja primljen je u rimsku bolnicu Đemeli u srijedu zbog teškoća s disanjem a kasnije...

Crna Gora na 12. mjestu po količini popijenog alkohola...

Iz Institituta su to saopštili povodom 1. aprila, Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma. "Prema...

Makron: Rusija je dozvolila i podstakla ratne zločine u...

„Ruska agresija dovela je do sistematizacije ratnih zločina protiv Ukrajine i njenog naroda“, rekao je Makron u...

UP: Radi se na identifikaciji osoba koje su sinoć...

“Sinoć je oko 22.20 časova policiji u Podgorici podnio prijavu N.D. (22) u kojoj je naveo da...

Novi slot privukao pažnju mnogima!

Jeste li nekad iskušali svoju sreću uz omiljeni online kazino? Ekskluzivno samo u Meridianu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare