Izvor:RTCG

Stano: Nema mijenjanja granica na Zapadnom Balkanu

Portparol Evropske komisije, Peter Stano, kazao je da EK nije upoznata sa non-pejperom koji je navodno predsjednik Vlade Slovenije Janez Janša uputio predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu, a u kome se, kako su prenijeli mediji, govori o promjeni granica kako bi se ''završio proces dezintegracije bivše Jugosavije''.

“Mi definitivno nismo primili, imali uvid niti smo upoznati sa takvim dokumentom, zato ne mogu da kometarišem pretpostavljene teme tog non pejpera“, kaže Stano.

Na pitanje kakva je pozicija EU na navode mijenjanja granica na Zapadnom Balkanu, Stano poručuje da je stav Evrope jasan.

“Kada je riječ partnerima na Zapadnom Balkanu po pitanju granica ne treba mijenjati ništa u tom smislu. Treba da radimo ka regionalnoj saradnji, pomirenju, to je ideja i logika procesa pristupanja, da pokušamo da riješimo sva moguća pitanja među zemljama, kako proces ne bi ‘zapao u opasne oblasti’ i pridržavao se zakona EU i evropskih principa”, ističe Stano.

Iz press službe predsjednika Šarla Mišela novinarima je saopšteno da ne mogu da potvrde da je Evropski savjet primio taj dokument.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U izraelskim napadima za pet dana ubijeno 145 Palestinaca,...

Prema podacima Palestinskog društva Crvenog polumjeseca, 17 povrijeđenih ljudi ustrijeljeno je bojevom municijom, a osam gumenim mecima....

CNP: Komemoracija povodom smrti Zefa Bata Dedivanovića u utorak

Dedivanović je rođen 1939. godine u Zatrjepču kod Podgorice. Osnovnu školu završio je u Zmajevu (Vojvodina), a...

Ministarstvo zdravlja: Dato preko 140 hiljada doza vakcina

Tokom 15. maja dato je 2.889 doza, od kojih je 2.668 prvih i 211 drugih doza.

UP: Identifkovane osobe koje su uništavale sadnice u parku

"Uvidom u video snimak i preduzetim aktivnostima na terenu policija je došla do sumnje da su osobe...

DPS: Krivokapić da prestane da se ponaša u maniru...

U suprotnom, kako navode pozivaju ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
4 C
4 C
13/04/2021•13:58 13:58

Sudeći po ćutanju i nereagovanju prema aktuelnim dešavanjima u regionu, litijama, nasilju prema manjinama, formiranje jednonacionalne i jednovjerske Vlade pod snaznim uticajem i kontrolom Srbije, Rusije i SPC, Crna Gora, BiH, Sjeverna Makedonija i Kosovo su od strane impotentne, slabe, razjedinjene, desničarske i kleronacionalisticke EU predate Srbiji, Hrvatskoj i Albaniji odnosno Rusiji, Turskoj i Kini na milost i nemilost. Pokušaće da ostvare svoje krvave velikodrzavne i nacionalističke projekte iz prošlih vijekova, ostvarenje nacionalno i vjerski čistih država koje će rezultirati velikim migracijama, sukobima, mržnjom i još većom ekonomskom zaostaloscu i siromaštvom, sto će se na kraju obiti od glavu i… Pročitaj više »